آموزش قهوه, اخبار قهوه

متدهای عصاره گیری | درجه آسیاب | عصاره گیری با فیلتر | دم آوری هم جوار

عصاره گیری و دم آوری قهوه

 

متدهای دم آوری

متدهای دم آوری به سه دسته ی هم جواری، ریزش متمرکزبافیلترینگ وعصاره گیری با فشارتقسیم میشوند.جنس فیلتر،نوع درجه ی آسیاب،دستگاهی که مورد استفاده قرار میگیرد وفشاراز عواملی هستندکه درهر سه روش تاثیر بسزایی درپروسه دم آوری وزمان آن میگذارند.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

جنس فیلتر

عصاره گیری ازقهوه براساس جنس فیلتر به سه بخش تقسیم میشود، پارچه ای، کاغذی واستیل، معمولاضفاف ترین عصاره گیری مربوط به متدهای فیلترکاغذی است که فقط موادجامد محلول وهمینطور برخی ازمواد جامدنامحلول که از ان رد میشودراعصاره گیری میکنندوفیلترهای استیل (فلزی) موادجامد وموادجامد محلول زیادی رااز خود عبورمیدهند. غلظت عصاره ی بدست آمده دراستفاده ازاین فیلترها به ترتیب ازکم به زیادخواهدبود.

درجه آسیاب

در دم‌آوری قهوه یکی ازعواملی که تاثیرمستقیمی برروی عصاره گیری میگذارد، آشفتگی (turbulence) است. آسفتگی حرکاتی دورانی است که به سه روش در دم آوری قهوه انجام میشود: هم زدن قهوه باروش ریزش (همزمان با ریختن آب دستتان رابالا وپایین ببرید.) باوسیله ای خارجی قهوه راهم بزنید وروش دیگرریختن آب بافاصله است که سبب ایجادضرباتی برروی قهوه می شود. آشفتگی بافشار یکسان است وسبب کوتاه شدن زمان عصاره گیری وبالارفتن مقدارآن میشود.آشفتگی کمتر، سبب عصاره گیری کمتر وطولانی شدن زمان عصاره گیری میشودبه دلیل اینکه دراین حالت،موادجامد کمتری حل خواهدشد.

عصاره گیری باروش ریزش متمرکز وفیلترینگ

برای عصاره گیری باروش ریزش متمرکز، ابتداباید قهوه ی خود راوزن کنیدوسپس دستگاه وفیلتر راباآب گرم شسته وبرای عصاره گیری آماده نمایید.زمانیکه دمای حرارت آب به درجه مشخص رسید. قهوه راآسیاب نموده، درون دستگاه بریزید وفرآیندراشروع کنید.باریختن آب روی قهوه، دم آوری آغاز میشود. معمولامیزان آب دوبرابرقهوه است. مرحله اول خیساندن قهوه است.درلحظه شروع،تایمررا استارت بزنید.

مطالب مرتبط
دانه های اسپرسو پوشیده شده با شکلات چه مقدار کافئین دارد؟

باتوجه به مقدار عصاره گیری قهوه، زمان خیساندن بین 15تا 45 ثانیه متغییراست.ریختن آب روی قهوه یه شکلی است که تمام قهوه خیس شود.پس ازخیساندن قهوه، بهتراست باوسیله ی خارجی،قهوه را زیرورو کنیدتاتمام بخش های آن خیس شود.

دراین مرحله معمولا اتفاقی به اسم شکوفا شدن رخ میدهد. بدین معنی که قهوه بادمیکند وگازهایی ازآن خارج میشود.پس از آن آب رابصورت یکنواخت درتمام سطح قهوه بریزید.

این کار معمولا بصورت حلزونی وریختن آب ازمرکز به بیرون وازبیرون به مرکز انجام میشود.سعی کنید تمرکزتان روی مرکز باشد به دلیل اینکه قهوه بیشتری درمرکز است.

اززمانیکه آب رابرای مرحله ی دوم شروع به ریختن کردیدتازمانیکه ریزش آب راقطع میکنیدو به مقدارمورد نیاز می رسیدزمان ریزش میگویند. زمانی که ریزش آب را قطع کردید تایم نهایی یامرحله ی آخر شروع میشود که به آن Duel time گفته میشود.

زمان بین توقف ریزش تا توقف عصاره گیری بسیارمهم است به دلیل اینکه اگرکوتاه باشدیعنی یاریزش آب شما آهسته بوده ویادرجه آسیاب بسیاردرشت بوده است واگرزمان ریزش طولانی شود، یعنی یاریزش آب شما سریع بوده ویادرجه آسیاب ریزبوده است.

زمانیکه عصاره گیری تمام شددستگاه را ازروی قهوه برداریدو عصاره گیری راقطع کنید. سه مرحله یعنی خیساندن، ریزش و دوئل تایم درشکل گیری عطروطعم قهوه، اهمیت بسیاری دارند.

دراین فرآیندمهم است که میزان آب ریخته شده، زمان آن وهمچنین زمان کلی نیزاندازه گیری شود. اگرزمان دم آوری طولانی باشدنشان دهنده ی آن است که درجه آسیاب ریزبوده یاریزش آهسته انجام شده است واگرزمان کوتاهتر ازحدمعمول باشد معمولاریزس سریع ویادرجه ی آسیاب درشت بوده است.

متدهای عصاره گیری قهوه Brtcoffee.ir@

دم آوری هم جوار

درروش دم آوری هم جوار، فرآیند به زمان وابسته نیست.اگرزمان کوتاه باشد،قهوه کم عصاره گیری شده واگرزمان طولانی باشدبیش از حد عصاره گیری میشود. درروش فیلترینگ ونیز در روش عصاره گیری بافشارمتفاوت است ومقدارآبی که میریزید بازمان رابطه ای مستقیم دارد.اما درروش فیلترینگ به دلیل اینکه ریزش ناگهانی انجام میشود، زمانیک 1 لیترآب راروی 60 گرم قهوه بریزید ،بازمانیکه نیم لیترآب رابرروی 30گرم بریزید، زمان دم آوری متفاوت نخواهدبود.دردستگاهی مانند فرنچ پرس میتوانید همین فرآیند راانجام دهیدبااین تفاوت که دوئل تایم شما میبایست بین 4تا 6دقیقه باشدوعصاره گیری اصلی درهمان زمان اتفاق می افتد. یعنی 30گرم قهوه رااضافه می کنید وزمان شروع میشود. 500گرم آب به آن به سرعت اضافه کرده و بین 4تا6دققه بعدکل قهوه را فیلترکنید. درنظرداشته باشید مادامی که قهوه وآب بایکدیگر همجوار باشند عصاره گیری ادامه پیدا خواهدکرد.

2 نظر در “متدهای عصاره گیری | درجه آسیاب | عصاره گیری با فیلتر | دم آوری هم جوار

  1. 9125695922 گفت:

    خوب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *