آموزش قهوه, اخبار قهوه

دم آوری قهوه | refractometer

عصاره گیری

 

دم اوری قهوه

قهوه از زمان برداشت تازمانیکه بدست مابرسد راهی طولانی راطی میکند.دراین مسیرطولانی عوامل بسیاری درشکل گیری شخصیت قهوه نقش دارندکه اولین آن خاستگاه قهوه است.باتوجه به خاستگاه، قهوه شخصیتی متفاوت به خود میگیرد. علاوه برخاستگاه، نوع کشاورزی واین که بادست یاماشین انجام شوددرشکل گیری ودسته بندی آن موثرخواهدبود.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

بعدازکشاورزی، نوبت به فرآوری میرسد.روش فرآوری بشدت میتواند روی طعم قهوه تاثیر بگذارد. بعداز فرآوری، نگهداری قهوه از عوامل اثرگذار برعطروطعم است واگرقهوه بیشتراز زمن موردنظرانبار شود، روبه کهنگی میرود. مرحله بعدی برشته کردن قهوه است که میتواندقهوه را به محصولی مرغوب یا نامرغوب تبدیل کندو سپس آسیاب کردن ودرنهایت دم آوری.

اگرتمام این مسیر خوب طی شوداما دم آوری به درستی انجام نشود، درنهایت قهوه ی نامطلوبی خواهیم داشت.یکی از مواردمهم در مهارت های دم آوری قهوه،مقدار عصاره گیری آن وغلظتی است که مادرون فنجان احساس میکنیم.

حداکثرمقدار عصاره گیری ازقهوه30 درصداست یعنی اگرما 10گرم قهوه داشته باشیم حداکثرمیتوانیم 3گرم ازآن راعصاره گیری کنیم و7گرم آن داخل آب عصاره گیری نخواهدشد.حال این مقدار درمتدهای مختلف متفاوت است مثلادرقهوه های دمی، مقدارنوشیدنی نهایی تقریبا بین1/15 تا 1/45 درصدموادجامد محلول است به این معناکه باقی نوشیدنی، یعنی عددی برابربا 98/55 درصد، آب است. درقهوه های اسپرسو این مقدارمتفاوت است وتقریبا عددی مساوی با 9تا 11درصدموادحامد محلول وبین 89 تا 91درصد آب است.

بدین ترتیب درهرنوع عصاره گیری ازقهوه، درصدعصاره گیری از آن ثابت است. وچه با روش های دم آوری اسپرسو و چه روش های دستی دم آوری قهوه، بهترین درصد عصاره گیری آن 18 تا22 درصداست وچیزی که قهوه های مختلف را ازهم متمایز میکند،

مطالب مرتبط
اسیدهای غیرفرار قهوه | اسید کلروژنیک قهوه

درصد موادجامد محلول درنوشیدنی نهایی است. در دم آوری قهوه چندمتغییروجود دارد، مقدار قهوه آسیاب شده، مقدار آبی که روی قهوه خشک ریخته میشود ومیزان نوشیدنی ای که از عصاره گیری به دست می آیدکه تمام این موارداز متغییرهای مشخص هستند امادراین فرآیندچندمتغییر نامعلوم نیزوجود دارد ماننددرصدعصاره گیری، مقداردقیق قهوه ی آسیاب شده ای که داخل فنجان حل شده ودرصدنوشیدنی نهایی.

refractometer

برای محاسبه دقیق قهوه حل شده، ازوسیله ای بنام refractometer استفاده میشود.بدین صورت که بک قطره ازعصاره بدست آمده راروی عدسی refractometer میگذاریم.

refractometer Brtcoffee.ir@
این وسیله به واسطه ی شکست نوروبازتاب آن به گیرنده، غلظت مده رامحاسبه وبصورت درصدبه ما نشان میدهد. درادامه شیوه ی محاسبه درصدعصاره گیری راباذکر مثال توضیح خواهم داد. مثال فرض کنیددستگاه به ماعدد 1/2 رانشان میدهد. عدد 1/2 بما میگوید 1/2درصد ازنوشیدنی، قهوه ی حل شده درآب است.

درصورتی که وزن نوشیدنی ،261گرم باشد، وزن موادجامدمحلول 3/1 گرم خواهدبود. یعنی ازکل نوشیدنی1/3 گرم قهوه ومابقی آب است.برای محاسبه ی درصد عصاره گیری به اینصورت عمل میکنیم: کل قهوه خشک استفاده شده، 18گرم بوده که ازاین میزان 1/3گرم درآب حل شده است.

اگربصورت درصد نمایش داده شود بعبارتی 17درصدازکل قهوه ی خشک درآب حل شده است، یعنی درصدعصاره گیری 17/2 است.

2 نظر در “دم آوری قهوه | refractometer

  1. بازتاب: قهوه قاهوا چیست و چگونه آن را تهیه می کنید؟ | brtcoffee.ir
  2. بازتاب: گرانیتا قهوه یک دسر استالیایی لذت بخش برای روزهای تابستانی | brtcoffee.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *