آموزش قهوه, اخبار قهوه, قهوه و سلامتی, کمربند قهوه جهان

ماسالا | چای ماسالا | تاریخچه ماسالا | masala chai | masala | چای

ماسالا

brtcoffee.ir

ماسالا (masala ) تاریخی ترین و محبوب ترین نوشیدنی چای مورد علاقه هند!

masala ( ماسالا ) یا چای ماسالا ( masala chai )یک نوشیدنی چای طعمدار است که در بین تودهی مردم هند تاریخچه ماسالا محبوب است. تاریخچه ماسالا به چند صد سال پیش بر می گردد. تقریباً همه خانواده های هند برای صبحانه و همراه با وعده های غذایی شب , چای مصرف می کنند.  چای ماسالا ( masala chai ) با دم کردن چای سیاه با مخلوطی از ادویه جات معطر هند ( زنجبیل ، شیر و شکر ) تهیه میشود.

دستورالعمل سنتی شامل هل ،  دارچین ، میخک  ، زنجبیل  و فلفل سیاه همراه با چای سیاه، شیر و شکر هستند. در بیشتر موارد ، چای در آب دم می شود و بعداً شیر اضافه می شود . اماروش سنتی masala chai مستقیماً در شیر دم می شود.

این نوشیدنی معطر از هند سرچشمه گرفته است اما اکنون محبوبیت عظیمی در سراسر جهان به دست آورده است. ماسالا (masala) در حال حاضر به طور گسترده ای در چایخانه ها و کافی شاپ ها در سراسر جهان سرو می شود.

تاریخچه ماسالا

از نظر تاریخچه ماسالا در هند ، چای به عنوان یک گیاه درمانی تلقی می شد تا نوشیدنی روزانه. برخی از مخلوط های  ماسالا  (masala) معروف به کرها که هنوز در حال استفاده هستند از متون  آیرودائیک گرفته شده . برگهای چای که برای تهیه چای ماسالا(masala chai)  استفاده می شوند . از انواع برگ بلند آسامس( Assamese ) از گیاه (Camellia sinensis) حاصل می شود. این گیاه چای از دوران باستان در منطقه آسام خودرو رشد کرده بودند. در دهه 1830 ، شرکت انگلیسی هند شرقی نگران انحصار چایی در چین شد . تولید چای در چین تجارت بزرگ انگلیس را تشکیل میداد و از مصرف عظیم چای در انگلیس حمایت میکرد.

ماسالا

ماسالا

مصرف عظیم چای در انگلیس تقریباً یک پوند (بر وزن) برای هر نفر در سال بود. در همین مدت استعمارگران انگلیس متوجه وجود گیاهان چای Assamese شدند . از آنجا که تجار انگلیس می خواستند یک منبع جایگزین برای تجارت چای خود پیدا کنند . آنها شروع به کشت مزارع چای به صورت محلی در هند کردند. در سال 1870 ، بیش از 90٪ چای مصرف شده در انگلیس از مزارع چینی بوده است. میزان آن سال 1900 به 10٪  و در عوض چای رشد یافته در هند (50٪) و سیلان (33٪) جایگزین شد.

والی های چای ماسالا masala chai

پیش از تبلیغات چای در هند، انجمن چای هند  مصرف چای سیاه را خیلی کم  اعلام کرد . سپس تبلیغات عمل کرد و کارخانه ها ، معادن را تشویق کرد تا چای کارگران خود را تهیه کنند. همچنین  افراد قوری چایی در دست دارند و چای میفروشند بنام والی چای ماسالا (masala chai) و فروشندگان چای را پشتیبانی کرد.

در اوایل ، چای به صورت مردم انگلیس با مقدار کمی شیر و شکر به آن استفاده میشد. روزهای اولیه انجمن چای هند تمایل فروشندگان  برای اضافه کردن ادویه جات و شیر و شکر را تروریج داد . انجمن چای هند متعلق به انگلیس این امر را تصویب نکرد. زیرا با این کار ، استفاده از خرید برگهای چای در هر حجم مایع را بسیار کاهش داد . بهرحال امروزه بعنوان چای ماسالا، masala chai کاملاً خود را به عنوان یک نوشیدنی محبوب معرفی کرد .

مطالب مرتبط
تکنیک های تهیه قهوه ایروپرس با جیمز هافمن - قسمت سوم

در حالی که هیچ دستور العمل یا روش آماده سازی ثابت برای ماسالا  (masala) وجود ندارد . تا حد زیادی به ذائقه شخصی بستگی دارد. این همچنین نشان می دهد که چقدر می تواند متنوع باشد. هیچ فرمول درست یا نادرست وجود ندارد. بسیاری از خانواده ها نسخه های چای خود را دارند. با این حال ، به طور معمول ، اکثر چای ها حاوی مقداری کافئین هستند . در صورت تهیه چای بر پایه چای سیاه مقدار 1/3 قهوه تقریباً کمتر کافئین دارد. از آب گرم برای خیساندن  چای به اندازه کافی و طولانی استفاده میشود تا طعم شدید آن استخراج شود . درحالت ایده آل تلخی کمی دارد.

مؤلفه های اساسی ماسالا  (masala)

چای ماسالا (masala chai) را می توان یک کلاس چای به جای یک نوع خاص در نظر گرفت. با این حال ، گفته می شود ، همه انواع ماسالا  (masala) چای دارای چهار مؤلفه اساسی هستند: شیر ، شکر ، هل و زنجبیل.

چگونه چای ماسالا (masala chai) آماده می شود؟

پایه ماسالا  (masala) معمولاً با یک چای سیاه قوی مانند انواع Assam تهیه می شود . تا ادویه ها و شیرین کننده ها بر آن غلبه نکنند. گاهی اوقات ، از نوع خاصی از انواع Assam استفاده می شود که مامری  mamri نام دارد. چای مامری نوعی چای است که به خاصیت درمانی دارد که از ایجاد دانه در  برگ چای می شود. چای مامری ارزان است. این چای است که اغلب در هند استفاده می شود. به غیر از چای مامری ، از چای های متنوعی برای تهیه چای استفاده می شود. اساساً ، بیشتر چایهای هند با چای سیاه قوی تهیه می شود.

به طور سنتی ماسالا  (masala) نوعی نوشیدنی ادویه دار است . با تناسب مختلف ادویه های گرم کننده تهیه می شود. مخلوط ادویه به عنوان کارها (Karha) نامیده می شود. کارها(Karha) بر پایه ای از زنجبیل زمینی و تخم های هل سبز تهیه می شود . سایر ادویه ها معمولاً بر پایه کارها (Karha) اضافه می شوند.

اکثر چای ماسالا ( masala chai) ها که در خیابان ، رستوران ها یا خانه ها تهیه می شوند که دارای یک یا چند ادویه دیگر به همراه زنجبیل و هل هستند . یعنی دارچین ، آنیس (بادیان)ستاره ، دانه رازیانه ، دانه فلفل ، جوز هندی و میخک میباشد. در حالی که هل دارای طعم برجسته است . سایر ادویه جات مانند میخک ، زنجبیل یا فلفل سیاه که تندی به طعم می دهند.

تاریخچه ماسالا

تاریخچه ماسالا

chai wallahs

در سرتاسر جهان ، بازارها انواع مختلفی از برند های”چای ماسالا ” را به فروش می رسانند . اما در هند بیشتر خانوارها یا فروشندگان چای ، که در هند با عنوان چای والاها “chai wallahs” شناخته می شوند . میکس خودشون را میسازند و ته مانده چای و ادویه را با یک توری ریز دور  میریزند.

ترکیبات مختلف ماسالا  (masala)

در جنوب غربی آسیا ترکیب سنتی ادویه جات اغلب با توجه به آب و هوا و منطقه متفاوت است. به عنوان مثال ، در غرب هند ، از میخک  و فلفل سیاه به طور کلی اجتناب می کنند. چای ماسالا (masala chai) در کشمیر با استفاده از چای سبز به جای چای سیاه  دم میکنند. چای ماسالا (masala chai) در کاشمیر دارای طعمهای مطلوبی است که شامل بادام ، هل ، دارچین ، میخک و گاهی زعفران است. در بوپال مقداری نمک به همراه جوز هندی ، هل سیاه ، فلفل قرمز ، تخم گشنیز ،  گل رز یا ریشه شیرین بیان باشد. برخی افراد مقداری زیره سبز نیز ترجیح می دهند.

مطالب مرتبط
اسپرسو ساز قابل حمل همراه خوب شما در جاده و سفر

در هند ، به طور سنتی از شیر گاومیش برای چای ماسالا (masala chai) استفاده میکنند. معمولاً از شیر گاو پر چرب نیز استفاده می شود. چای ماسالا (masala chai) را با مخلوط  ½ شیر ​​با آب و گرم کردن تا نزدیکی جوش  تهیه می کنید. اگرچه بسیار نادر است . اما بعضی از افراد دوست دارند از شیر غلیظ شده در ماسالا (masala) استفاده کنند تا شیرین ترشود. برای افرادی که ترجیح می دهند چای بدون شیر بنوشند میتوانند با آب جایگزین کنند.

به طور سنتی ، در بیشتر دستور العملهای چای ماسالا (masala chai) ، از شکر  سفید به عنوان شیرین کننده استفاده می شود. با این وجود از شیرین کنندههای دیگری مانند قند Demerara . سایر قندهای قهوه ای ، خرما یا شیرینی نارگیل ، شربت یا عسل نیز استفاده می شود. بیشتر در مناطق روستایی هند جیگری (jiggery)  نیز به عنوان شیرین کننده استفاده می شود . در حالی که برخی افراد چای بدون قند را ترجیح می دهند . اما بیشتر موافقند که استفاده از شکر طعم ادویه ها را تقویت می کند. brtcoffee.ir

تاریخچه ماسالا در دیگر مناطق

روش های دیگر نیز برای منطقه معمولی است. به عنوان مثال ، در تمرین سنتی ماهاراشتریان در تاریخچه ماسالا  برای تهیه یک فنجان چای این است . ابتدا نیمی از فنجان آب را با نصف فنجان شیر در یک قابلمه روی حرارت ترکیب کنید . شکر ممکن است در این مرحله یا به دنبال زنجبیل سابیده شود و به چای ماسالا (masala chai)  اضافه شود. ترکیبات  ماسالا (masala)  از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است. بیشتر دستور العملهای چای ماسالا (masala chai) شامل هل ، دارچین ، میخک زمینی ، زنجبیل و فلفل در  مواد تشکیل دهنده میباشد.

به عنوان یک دستورالعمل استاندارد ماسالا (masala) ، مخلوط آب و شیر به جوش آورده می شود . 1 قاشق چای خوری چای سیاه رقیق به آن اضافه می شود . پس از آن شکر و ادویه جات اضافه می شود. سپس به مدت دو یا سه دقیقه بجوش می آیند . مرحله بعدی این است که بلافاصله چای را خاموش کنید و آن را با یک درب پوشانید . سپس چای حدود 10 دقیقه اجازه می دهد تا بنشیند تا چای سیاه داخل چای دم بکشد . سپس چای با استفاده از یک صاف کننده توری ریز مستقیم به داخل لیوانها سرو می شود.

ماسالا

ماسالا

در تاریخچه ماسالا چه اتفاقی می افتد که اغلب گفته می شود چای نوشیدنی است که هند بدون آن نمی تواند زندگی کند؟

در هند اکثر مردم روز خود را با مصرف یک لیوان چای شروع می کنند. انگلیسی ها این اولین فنجان چای را “چای تختخواب” می نامند. چای بخش مهمی از روال رژیم غذایی بیشتر افراد را تشکیل می دهد.

مطالب مرتبط
مطالعات میگه که قهوه روزانه ممکن است به کاهش خطر نارسایی قلبی کمک کند

در هندوستان ، مردم در طول روز فنجان های زیادی چای مصرف می کنند . هر گوشه خیابان ، به ویژه در مکانهای تجاری ، دارای یک “چای والا”  Chai Wallaاست . چایی درست کن ها هستند و چای داغ را به مکانهای تجاری افراد اعم از مشاغل خرده فروشی یا تجاری می آورد. چای برای اکثر هندی ها بخش اساسی زندگی است. این است که به همه مهمانان در خانه ارائه می شود. حتی فروشگاه های نگهدارنده نیز چای را به مشتریان خود عرضه می کنند.

ماسالا به قدری در کارهای روزمره افراد جاسازی شده است . در واقع برای اکثر افراد زنده ماندن بدون فنجان چای به موقع آنها امکان پذیر نیست. زمان محبوب اکثر خانواده های هندی برای داشتن چای حدود ساعت 4 بعد از ظهر است. ماسالا به طور معمول با وعده های غذایی و غذاهای بی نظیر مانند سمبوسه ، پوره ، پارسن و مواد غذایی نشتا سرو می شود.

 

لینک منبع

brtcoffee

brtcoffeeدر لیست محصولات خود چای ماسالا با بسته بندی های یک کیلو گرمی قرار داده است. این محصول از بهترین ادویه های موجود در بازار و به صورت کاملا بهداشتی تولید می گردد. این محصول در بسته بندی های پوچ باکس به صورت کاملا بهداشتی ارائه نموده است. بسته بندی های پوچ باکس از سه لایه نگهدارنده تشکیل شده است . محصولات داخل این بسته مادامی که پلمب بسته باز نگردد محصول را تا زمان حداقل 6 ماه و حد اکثر 2 سال به صورت کاملا تازه نگه داری میکند. مجموعه محصولات brtcoffee تماما داخل این مدل بسته بندی ارائه میگردد.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه فروشی آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

یک نظر در “ماسالا | چای ماسالا | تاریخچه ماسالا | masala chai | masala | چای

  1. بازتاب: طرز تهیه چای ماسالا | brtcoffee.ir | طرز تهیه چای ماسالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *