آموزش قهوه, اخبار قهوه

موکاپات را بشناسید و بهترین قهوه ممکن را تحویل بگیرید

موکاپات

طرز تهیه قهوه خوشمزه با موکاپات؛ دقیقا همانند آنچه که مادربزرگ درست میکرد.


موکاپات (AKA اسپرسوساز روگازی ، بیالتی ، و موکا اکسپرس) یکی از روش های دم کردن قهوه میباشد. که به نظر من بسته به سابقه ای که شما با آن دارید میتوانید احساس نوستالژیک یا کاملاً بیگانه ای داشته باشید. برای بسیاری از افراد ، ظاهر و حتی صداهای موکاپات می تواند خاطره ای قوی از آشپزخانه مادربزرگ باشد.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

و مادربزرگ را به یاد آورد. وشاید هم کسانی باشند که با آن خاطره ای ندارند.
این یک قطعه فلزی بزرگ است که مردم آن را دستگاه اسپرسو می نامند و قهوه در آن به صورت وارونه دم می کشد.
اعتراف میکنم که من اخیرا جزو گروه دوم بودم. با اینکه مدتی است از یک موکاپات استفاده میکنم اما هیچ خاطره ای از آشپزخانه مادربزرگ در من تداعی نشده است. اما یادگیری نحوه دم کردن قهوه با یک روش جدید ، مثل همیشه ، یک ماجراجویی جالب برایم بوده است.

موکاپات چیست؟

موکاپات توسط آلفونسو بیالتی در سال 1933 اختراع شد. و در حالی که برخی از افراد کلمه “اسپرسو” را برای توصیف روش دم کردن قهوه توسط موکاپات استفاده میکردند. و بی شباهت با تغییر دستگاه های اسپرسو در قرن بیستم نیست ، که با استفاده از بخار آب قهوه را بالا می آورد.

آب در محفظه پایین دستگاه می جوشد ، در نهایت فشار بخار کافی ایجاد می شود این بخار به لوله و محفظه میانی ، که با قهوه پر شده است ، فشار وارد میکند. سپس از طریق یک لوله دیگرمسیر خود را ادامه می دهد. و درمحفظه بالایی رها می شود.

قهوه تهیه شده در موکاپات تقریبا همیشه قویتر از قهوه تهیه شده در دریپ است.

گفته میشود اگر از مقدار کافی آب برای رسیدن به همان نسبت و قدرت دستگاه های اسپرسو مدرن استفاده کنید. استخراج آن بسیار دشوارخواهد بود. به این دلیل که میزان فشاربخار ایجاد شده توسط این فرآیند نزدیک چیزی نیست که شما با یک دستگاه اسپرسو مدرن و پمپ محور دریافت می کنید. برای همین است که شما نمیتوانید همان کرم غلیظی را که در کافی شاپ محلی خود نوشیده اید را داشته باشید.
من دلیل خوبی برای سرزنش کسی که فرق قهوه تهیه شده در یک موکاپات و ” دستگاه اسپرسو ” را نمیداند، نمی بینم و نباید این افراد انتظار داشته باشند که همان نوشیدنی که از دستگاه اسپرسو تهیه میکنند همانند قهوه موکاپات باشد .

مطالب مرتبط
کوپی لوواک( Kopi Luwak) چیست؟ (و چرا نباید آن را بنوشید)

میزان مناسب آسیاب قهوه در موکاپات چقدر میباشد؟

به اندازه کافی در مورد آنچه یک موکاپات انجام می دهد و انجام نمی دهد صحبت کردیم. حال به این موضوع بپردازیم که چگونه می توانیم خوشمزه ترین قهوه ممکن را تهیه کنیم؟
ابتدا در مورد اندازه آسیاب قهوه صحبت کنیم. اندازه آسیاب یکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده در رابطه با میزان استخراج قهوه در طی فرآیند دم کشیدن است. و بنابراین طعم تلخ، ترش یا درست قهوه بسته به میزان آسیاب دانه های قهوه دارد.

افراد معمولاً برای تهیه قهوه یک اسپرسو ‌معمولی خوب ازموکاپات قهوه استفاده می کنند. و در طی یک ماه گذشته که قهوه درست میکردم طعم و مزه مورد نظر خودم را نتوانستم پیدا کنم. اگر از قهوه ای با آسیاب متوسط ​​، مشابه قهوه ای که در دریپ تهیه میشود استفاده کنید. قهوه درست شده طعمی بسیار شیرین خواهد داشت، که فاقد تلخی است. اما مقداری از اسیدیته قهوه نیز باقی خواهد ماند.

با افزایش فشار و در بالاترین میزان درجه حرارت ممکن. قهوه بدست امده طعمی متوسط و به میزان مناسب خوب خواهد داشت. (البته مثل همیشه ، اگر از این طریق قهوه خود را دم می کنید، قهوه برای شما خیلی اسیدی خواهد بود. در ریزکردن دانه های قهوه بیشتر پیش بروید تا نتیجه بهتری بگیرید. و لذت ببرید).
زمانیکه که من از یک موکاپات شش فنجانی استفاده کرده ام اگر از موکاپات کوچکتر استفاده می کردم (یا فقط آب کمتری استفاده می کردم ). آب برای رفتن به قهوه زمان کمتری نیاز داشت. بنابراین ممکن است با چند کلیک بیشتر خرد کردن همان قهوه بدست بیاید. (البته هنوز هم نمی خواهیم به میزان عرف آسیاب اسپرسوی برسیم) و هیچ دلیلی برای تغییر میزان آسیاب در روش تهیه یک شات در دستگاه اسپرسو ساز معمولی ندارید.

رسیدن به دمای مناسب

دو عامل دیگر که من درافراد با تخصص بازی کردن با طعم قهوه و ساختن طعم خوشمزه با موکاپات، مشاهده کردم. گرم کردن آب و سرد کردن موکاپات است. با این روش ها ، من به روش های بهتری رسیده ام. چند بار سعی کردم آب را در یک کتری جداگانه گرم کنم. سپس آن را درموکاپات ریخته ، سپس موکا را روی اجاق بگذارم.

با استفاده از این روش ، موکاپات زمان کمتری را روی اجاق گاز صرف می کند. و نتیجه مطلوب تری بدست می آید. زیرا محلول قهوه زمان کمتری را در تماس با فلز داغ می گذراند.
گفته شد. عطر و طعم قهوه ، به خصوص با آسیاب درشت متوسط ​​و متوسط ​​، اختلاف زیادی ندارد که بتوانم مرحله دیگری را توصیه کنم. به یاد داشته باشید ، در حالی که آب در حال گرم شدن است ، با قهوه آسیاب شده تماس ندارد. بنابراین گرما دادن آنها برای مدت چهار دقیقه اضافی برای خارج شدن قهوه به نظر ایده آل نیست.
مورد دیگری که من آزمایش کردم خنک کردن بلافاصله موکاپات بود. یا با گذاشتن آن در یک کاسه آب یخ یا پیچیدن آن با یک پارچه سرد و مرطوب. این ایده به این دلیل است که:

مطالب مرتبط
موج قهوه چیست؟ چقدر در مورد این چهار موج قهوه می دانید
۱ . شما می خواهید موکاپات را فوراً خنک کنید
۲. فوراً فشار آب را متوقف کنید

بدین صورت از تماس قهوه ای که از قبل در محفظه بالایی دم کشیده با فلز موکاپات جلوگیری میشود. اینها اهداف والایی هستند و هدف اخیر به ویژه کاهش یکی از بزرگترین اشکالات موکاپات است.
مردم گاهی اوقات طعم قهوه تهیه شده در موکاپات را “فلزی” می دانند. هرچند بعید میدانم که طعم فلز از پات خارج شده و به داخل قهوه برود. به نظر من این عطر و طعم در واقع همان واکنش شیمیایی است که برای قهوه اتفاق می افتد. زیرا در دمای بالا پس از تولید اسید کلروژنیک (یکی از طعم دهنده هایی که طعم قهوه را میسازد می کند.) به اسید کوینیک و کافئیک تبدیل می شود ، که می تواند طعمی ترش و تلخ داشته باشد.

تماس قهوه با فلز بسیار داغ محفظه فوقانی در حین دم کشیدن حدوداً یک دقیقه است. اینکه بتوانیم محفظه فوقانی را در هنگام دم کردن خنک نگهداریم ، ایده آل خواهد بود.

اما از آنجا که به محفظه پایین متصل است ، می توان دستگاه را خنک کنیم و بخار را قطع کنیم. خنک کردن بلافاصله موکاپات یکی از مواردی است که من کاملاً با آن موافقم. اما فکر میکنم فوراً بیرون آوردن قهوه از موکاپات بعد از اتمام فرایند دم کشیدن راهکار خوبی باشد. و نیاز به اضافه کردن مراحل دیگری نیست.

چگونه موکاپات خود را تمیز کنیم

وقتی قهوه را از موکاپات خارج کردید ، تنها کاری که باید بکنید تمیز کردن آن است. این بخش برایم اصلا خوشایند نیست. (و اینکه ممکن است بعد از اتمام این مقاله زیاد به آن دست نزنم).

اول از همه ، موکاپات داغ خواهد بود. بنابراین تا زمانیکه کاملا مطمئن نشدید با گذشت زمان یا استفاده از آب سرد ،خنک شده سعی نکنید آن را تمیز کنید. حال باید شما قطعات را از هم جدا کنید ، و قهوه های آسیاب شده را از سبد فیلتر خارج کنید. همچنین باید فیلتر بالا و واشر را بردارید تا آنجا را هم تمیز کنید.
در نهایت هر ماه یا دو ماه یکبار از مخلوطی مساوی آب مقطرو سرکه برای جلوگیری از تجمع لایه ها استفاده کنید. (به خصوص برای اینکه دریچه آزاد کننده بخار مسدود نشود ). این کار برای من کاردشواریست اما ، برای افرادی که با موکا پات بزرگ شده اند ، یک امر معمولی در مرحله دوم است.

مطالب مرتبط
دانه های کپک زده | آسیب قارچی | آسیب دیده وکرم خورده | دانه های نارس

و در آخردستور کار با موکا

دستور العمل موکاپات بسیار ساده است و صادقانه بگویم. جدا از اندازه میزان آسیاب قهوه که به حداقل رساندن تلخی کمک می کند و باعث می شود برخی از قهوه های روشن تر بدرخشند. این دستورالعمل برای یک موکاپ شش فنجانی بیالتی نوشته شده است.

بنابراین اگر از اندازه یا مارک موکاپ دیگری استفاده میکنید. فقط بر روی پر کردن آب و قهوه به علامت های مربوطه توجه کنید. (اگر دانه های ریزتری از قهوه دارید ازآب کمتری استفاده کنیدو اگر دانه های درشتری داریداز آب بیشتر).

دستورالعمل ها:

⦁ 25 گرم قهوه را در با آسیاب متوسط ​​خرد کنید

⦁ محفظه پایین موکا را درست تا زیر شیر آزاد کننده بخاربا اب پر کنید (در حدود 300 گرم)

⦁ سبد را باپودر قهوه پر کنید و با استفاده از انگشت خود بستر آسیاب را یکدست کنید ، اما فشار ندهید

⦁ فیلتر را در محفظه پایین وسپس محکم بر روی محفظه بالایی قرار دهید

⦁ موکا را روی مشعل روی حرارت زیاد قرار دهید

⦁ درب ظرف را حین گرم شدن آب باز کنید و (این کار باید چند دقیقه طول بکشد)

⦁ هنگامی که قهوه شروع به جریان یافتن در محفظه بالا کرد دقت کنید

⦁ وقتی جریان قهوه شروع به پاشیدن بیشتر کرد و درب ظرف را ببندید و بلافاصله قهوه را در فنجان ها یا ظرف بزرگتر بریزید

⦁ موکا پات را زیر آب بگیرید یا از روی اجاق گاز بردارید و کناری بگذارید ، مطمئن شوید تا زمان سرد شدن ، کسی آن را لمس نکند

⦁ در صورت تمایل رقیق کنید. برای این دستور ، 100 گرم آب اضافه کنید

⦁ لذت ببرید

موکاپات

منبع:sprudge.com

یک نظر در “موکاپات را بشناسید و بهترین قهوه ممکن را تحویل بگیرید

  1. بازتاب: انواع رست قهوه لایت ، مدیوم و دارک و نحوه رست دادن قهوه | brtcoffee.ir | ویژگی انواع رست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *