آموزش قهوه, اخبار قهوه

دمای قهوه | آب در قهوه | چگالی قهوه

brtcoffee.irدما-و-آب-در-عصاره-گیری-قهوه

 

دمای قهوه

دمای قهوه دربرخی منابع، 88درجه سانتی گراد ودربرخی دیگر 90تا96 درجه سانتی گراد بیان شده است.براساس تجربه من بعضی از قهوه هارا مخصوصا در روش های عصاره گیری بافشار، میتوان بادمای 88تا89 درجه سانتی گراد دم کردوعصاره گیری مطلوب وبالانسی داشت.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

امابرای مشخص کردن دمای ایده آل جهت دم آوری وعصاره گیری مطلوب وبالانسی داشت. امابرای مشخص کردن دمای ایده آل جهت دم آوری توجه به چندنکته الزامی است:

♦ درجه برشته کردن قهوه: اگربرشته کاری تیره باشد، ازدمای پایین تری استفاده می کنیم چون قطعا ذراتی که درفرآیندبرشته کاری تیره شده اندبه نسبت ذراتی که روشن تر رست شده اند راحت تردرآب حل میشوند وهمینطور دررست ملایم تر وروشن ترازدمای بالاتری استفاده میکنیم به دلیل اینکه عصاره گیری سخت ترمیشود.

♦ چگالی دانه قهوه : یکی ازنکاتی که همواره درنظرگرفته نمیشود، چگالی دانه پس ازبرشته کاری است. هرچقدرچگالی دانه بالاتر باشددمای دم آوری بالا وهرچقدر پایینتر باشد دمای کمتری باید انتخاب شود. (فرمول محاسبه چگالی حجم/جرم است. ظرفی رادرنظربگیرید که1000گرم آب درآن جامیشود سعی کنید درآن 1000گرم دانه قهوه بگنجانیدبطوریکه هوا بین آن کم باشدو چندبار بگویید که کاملا پرشودبعد آن مقدارقهوه راوزن کرده، این دورا به هم تقسیم کنید.اگرچگالی قهوه رست شده بین 350تا450 باشدآن رابادمای 88-90 واگر400بوده، بادمای 93-94 وهمچنین اگر450بودبادمای 96دم کنید).

آب در قهوه

آب ازعوامل موثر دردم آوری قهوه است.همانطور که گفته شد، بالغ بر98درصد نوشیدنی ماآب است. آبی که باآن قهوه رادم میکنیم باید بدون بو، رنگ و مزه بوده وهمچنین کلرین آن صفرباشد.(PH) آن حداقل 6/8 تا نهایت 7/2 ودربهترین حالت 7، سدیم 10 لیتر/میلی گرم، کلسیم 68لیتر / میلی گرم ومهمترین آن ها TDS یا موادجامدمحلول آب 150 ppm (اختصار شده part per milionیاواحد درمیلیون است. ماننددرصدکه واحددر 100ماست، ppmنیز واحد درمیلیون است یعنی 150 در میلیون) باشد.

مطالب مرتبط
خشک کردن قهوه | رطوبت قهوه

اگر موادجامد محلول درآب بیشتر ازحدمجاز یعنی 200باشدسبب میشود قهوه کم عصاره گیری شود چراکه موادجامد محلول درآب اجازه نمیدهد موادجامد محلول قهوه، درمقابل نیز اگرموادجامد محلول درآب از100 کمترباشد، آب قهوه رابیش ازحد عصاره گیری میکند.

چگالی قهوه @Brtcoffee.ir

ریختن یکنواخت برروی قهوه

زمانیکه آب راروی قهوه می ریزید به دلیل آنکه معمولاروش های دم آوری قهوه بصورت دایره هستند، بهتراست ریزش حلزونی، از بیرون به مرکز وازمرکز به بیرون باشد این عمل سبب میشودکل قهوه بصورت یکنواخت دم آوری شود.

منبع: کتاب قهوه میوه ای قرمز، دانه ای سبز نوشته سعید عبدی نسب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *