آموزش قهوه, اخبار قهوه, کافه ها

تهیه قهوه اسپرسو | زمان دم شدن قهوه

brtcoffee.ir@

 

زمان

در تهیه قهوه اسپرسو  زمان در ثانیه اندازه گیری می گردد. با شروع پمپ آغازشده وبا توقف آن،به اتمام میرسد. زمان نسبت به سایر مولفه های متغییر در هر دستورالعمل اسپرسو،ازاهمیت کمتری برخورداراست، اما میتواند درساخت یک اسپرسو نقش داشته باشد.ممکن است پیمانه 20 گرم و بازده 50 گرم داشته باشید،اما اگر این مقادیر در10 ثانیه بیرون بیایند،اسپرسوی شما طعم خوبی نخواهدداشت.برای آغاز کردن عطروطعم قهوه، به زمان مناسب تماس آب و قهوه نیاز دارید تا شیرینی و پیچیدگی یک قهوه شکل بگیرد.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه فروشی آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

همانطور که درباره پیمانه وبازده مطالعه کردید، یک سیستم جهت دستورالعمل های اسپرسو وجود دارد. ساختاراین سیستم وباتوجه به بررسی مولفه های آن بدین شرح،همیشه به یک ترتیب است. اول پیمانه، دوم بازده و سوم زمان. بیشتر اسپرسوهای عصاره گیری شده درکافه ها، مدت زمانی بین 22 ثانیه تا 40 ثانیه دارند.تعداد بسیار زیادی از آن هازمانی بین 25تا32 ثانیه دارند.اسپرسوهایی که درزمان کوتاه تری آماده می شوند،عموما ازبافت سبک تر و اسدیته بالاتری برخوردارخواهندبود.اگر زمان خیلی سریع باشد،اسپرسو ضعیف واسیدی خواهدبود.اگرزمان خیلی طولانی باشد،اسپرسوتلخ و تندخواهد بود.این یک قانون مشخص نیست،اما مطمئنا درمورد بیشتر قهوه هاصدق می کند.

مولفه زمان ازمولفه بازده،کم اهمیت تر است.این بدان معنا است که تازمانی که خواسته شما ازبازده برآورده نشده است،نباید برای رسیدن به یک زمان خاص هدف گذاری کنید.درعوض شماباید یک بازده مشخص را هدف قرار دهیدوامیدوار باشید که رسیدن به آن،درزمان دلخواه شما اتفاق بیفتد. دستورالعمل ایده آل شما میتواند شامل پیمانه 20گرم،بازده40 و زمان 30 ثانیه باشد.دراینجا نسبت، یک گرم قهوه به دو گرم آب است(Ratio = 1:2).

هنگام تهیه این اسپرسو،میتوانیدازپیمانه 20گرم استفاده کنید، به بازده40 گرم برسیدومدت زمان 30 ثانیه را هدف قرار دهید(توجه داشته باشید که دراینجا،زمان بحث اصلی است).زمان دراسپرسو چیز عجیبی است.همانندپیمانه و بازده،ثابت نیست. بنابراین آن رابررسی می کنیم.سه عامل اصلی وجوددارد که برمدت زمان عصاره گیری یک اسپرسو،تاثیر می گذارد:

مطالب مرتبط
موج اول قهوه | موج دوم قهوه | موج سوم قهوه | قهوه تخصصی

اول: اندازه قهوه آسیاب شده

دوعدد پمپ را تصور کنید.یکی پرازسنگ، دیگری پراز ماسه.حالاتصور کنیدآب به درون لوله ها، پمپ می شود.سنگ خیلی سریع تر نسبت به ماسه،آب راازخود عبورمی دهد.همین اثردرمورد اندازه قهوه آسیاب شده نیز صادق است.هرچه اندازه قهوه آسیاب شده،کوچکتر و ریزتر باشد، نرخ جریان، آرام تر است. هرچه اندازه قهوه آسیاب شده بزگ تر و ضخیم تر باشد،نرخ جریان سریع تر است.این تنظیمات،برروی هرآسیاب قهوه ای قابل پیاده سازی است وبه شما این آزادی را میدهد که انتخاب کنید چه زمانی طول بکشدتا به پیمانه و بازده مورد نظر برسید.

دوم: فشار ونرخ جریان پمپ

بیشتر دستگاه هاروی فشار نه بار تنظیم شده اند.این فشار جهت اکثر کاربردها مناسب است.هرچه فشار کمتر باشد،عصاره گیری اسپرسو،کندتر خواهدشد وسرعت جریان، پایین ترخواهد بود.نرخ جریان برای اکثر دستگاه ها بین 250 تا 500 میلی گرم در 30 ثانیه است.شمامیتوانید نرخ جریان راباقرار دادن یک ظرف زیر پورتافیلتر و هدگروپ بررسی اینکه چه مقدارآب در30 ثانیه خارج می شود، اندازه گیری نمایید. ازنظر کارشناسان200 تا 280 میلی گرم در 30 ثانیه مطلوب است.

سوم: سبدها

سبدها باتوجه به اینکه چه تعداد حفره دارند واندازه حفره هابه چه میزان است،میتواند جریان رامحدود یاتقویت کنندکه به آن “منطقه باز کل” یا TAO گفته می شود.هرچه سبد،حفره بیشتری داشته باشد، عبور آب از آن راحت تراست. درمورد این موضوع بیش از حدنگران نباشید، زیرا امروزه سبدهایی ازشرکت های مختلف تولیدشده که حفرها را جهت هر اندازه پیمانه،بهینه کرده اند.

براندازه قهوه های آسیاب شده توجه بیشتری نمایید،زیرااین همان چیزی است که بیشتر اوقات با آن سروکار دارید. هنگامیکه پیمانه وبازده شمامشخص شد،تنظیم کردن زمان،فرصتی نهایی را به شما می دهدتا عصاره گیری رابه سمت بالا یا پایین تنظیم کنید. تنظیم اندازه سابه قهوه،تنهازمانی انجام میشود که یک دستورالعمل جهت افزایش یا کاهش همزمان غلظت و عصاره گیری تنظیم شده است.

مطالب مرتبط
شش گونه جدید قهوه در ماداگاسکار شناسایی شد

تغییر اندازه سابه قهوه

اگر عصاره گیری اسپرسو خیلی سریع یا خیلی آهسته است، باید اندازه سابه قهوه را تغییر دهید. پس ازاینکه اندازه سابه قهوه را تغییر دادید، باید سابه قهوه های قدیمی را خارج وتمیز نمایید. هرآسیاب قهوه، مقداری قهوه را در محفظه خود نگه میدارد. دربعضی موارد،90 گرم قهوه دراین محفظه ها وجود دارد که باید آن هارا خارج کرد. درمورد آسیاب های قهوه زمان دار، بعدازاینکه اندازه سابه قهوه آسیاب شده تغییر می کند، باید میزان پیمانه خود را کنترل نمایید. باتغییر اندازه سابه قهوه آسیاب شده، شماهمچنین می توانیدتعیین کنید که آسیاب قهوه، می تواند درهرثانیه چه مقدار قهوه، آسیاب کند. به تغییرات پیمانه دقت کنید.

پر نگهداشتن مخزن آسیاب همچنین به یکنواختی زمان، کمک می کند. همانطور که میزان قهوه داخل این مخزن کاهش می یابد. وزن دانه های قهوه درگیر با تیغه نیز کاهش می یابد. دربعضی آسیاب های قهوه، این امر باعث می شودکه عصاره گیری شما خیلی سریع تر انجام شود حتی اگر اندازه سابه قهوه و پیمانه همان باشندو تغییر نکنند.

هیچوقت برای کنترل زمان، پیمانه را تغییر ندهید. یک پیمانه بالاتر، عصاره گیری را آهسته تر میکند و یک پیمانه کمتر، عصاره گیری را سریع تر. همانطور که گفته شد، همیشه این روند را دنبال کنید: اول پیمانه، دوم بازده و سوم زمان. سابه قهوه ریزتر، همیشه هم میزان عصاره گیری را زیاد نمی کند. به جایی میرسد که یک سابه قهوه ریزتر، جریان آب میان ذرات را به حدی محدود می کند که باعث کاهش عصاره و غلظت شود. برخی افراد این اتفاق را میکروکانال می نامند، جایی که سابه های قهوه خیلی ریز، تجمع می یابند ودر طول عصاره گیری خشک می شوند.

تغییر اندازه سابه قهوه

هرچه سابه قهوه را ریزتر نمایید، رسیدن به بازده مطلوب طولانی تر می گردد.برای مدتی،این امر باعث افزایش عصاره وغلظت خواهد شد امادر نهایت، به نقطه ای خواهید رسید که عصاره وغلظت کاهش می یابد. آزمایش با اندازه سابه قهوه به شما نشان می دهد که چه زمانی عصاره به خود برگردد.

مطالب مرتبط
ماندگاری قهوه دم کرده، آیا قهوه یک روزه قابل نوشیدن است؟

با یک پیمانه و بازده ثابت، سابه قهوه را ریز وریزتر کنید و هر بار عصاره گیری کرده و آن را مزه کنید. شما به نقطه ای خواهید رسید که در آن هیچ عصاره و غلظت بیشتری حاصل نمی گردد. عموما سابه کمی درشت تر از رسیدن به این نقطه را ترجیح می دهند، زیرا این بالاترین میزان عصاره و غلظت را جهت یک دستورالعمل فراهم می کند. پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از تنظیم کردن پیمانه، بازده و زمان رسیدن به نقطه موردنظر، عصاره گیری صحیح به خوبی فراگرفته می شود وسرعت انجام آن توسط کاربر، بالامی رود.

خلاصه ای از موارد مطرح شده:

♦ جهت رسیدن به بازده مطلوب ومورد نظر، بازمان انعطاف پذیر رفتار کنید.

♦ زمان، فاکتور تنظیم کوچک و بازده، فاکتور تنظیم بزرگ است.

♦ فشار، نرخ جریان و سبدها همه بر زمان تاثیر می گذارند.

♦ سابه ریزتر برابر است با سرعت جریان آب کندتر وسابه درشت تر برابر باسرعت جریان آب طولانی تر

♦ تاجایی که می شود سابه قهوه را ریز کنید، اما تازمانی که به نقطه کاهش غلظت و عصاره نرسیدید.

♦ جهت تغییر در اندازه سابه قهوه،محفظه آسیاب وسابه های میان تیغه ها را خارج نمایید.

[vc_row css=”.vc_custom_1490013332339{margin-bottom: 25px !important;}”][vc_column][woodmart_products layout=”carousel” orderby=”ID” order=”ASC” hide_pagination_control=”yes” hide_prev_next_buttons=”yes” autoplay=”no” center_mode=”no” wrap=”no” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no” scroll_carousel_init=”no” taxonomies=”1012″]

[/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *