اخبار قهوه, کافه ها

اسپرسو ساز |گروپ اسپرسو | اجزای دستگاه اسپرسو | اسپرسو

اسپرسو ساز

 

یک فنجان اسپرسو

اسپرسو یک روش دم آوری قهوه بوسیله دستگاه اسپرسو ساز می باشدکه درآن، مقداری آب نزدیک به جوش تحت فشار، از سابه قهوه عبور داده می شود. در آماده سازی آن قهوه به اندازه های بسیار ریز و یکسان در درون یک سبد پورتافیلتر، آسیاب شده و بعنوان قرص قهوه آماده و به دستگاه اسپرسو ساز متصل می گردد.

زمانی که دستگاه اسپرسو ساز شروع به کار می کند، بااستفاده از یک پمپ مکانیکی، فضای بالای قرص قهوه توسط آب پرشده و ماشین اسپرسو، فشاری 9 بار راجهت عبور آب به درون سابه قهوه، اعمال می کند. عصاره حاصل شده ازاین فرآیند،نوشیدنی اسپرسو نامیده می شود. اسپرسو بدست آمده، یک نوشیدنی مایع متشکل از جامدات محلول،گازهای محلول و جامدات نامحلول است. جامدات محلول Slouble solids شامل مواردی است که مزه و غلظت نوشیدنی اسپرسو را سبب می شوند، گازهای محلول Strength درواقع عطر اسپرسو را بوجود می آورند وجامدات نامحلول شامل ذرات دیواره های سلولی و سایر روغن های نامحلول موجود در قهوه سات. این جامدات در تن واری و احساس دهانی نوشیدنی نقش دارند. طی عبورآب از سابه و تبدیل به عصاره، باقهوه استخراج و همراه شده ودر فنجان قهوه ریخته می شود. بعداز عصاره گیری قهوه، دولایه متفاوت در فنجان عصاره گیری شده، وجود دارد.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه فروشی آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

کرما: به رنگ قهوه ای روشن، دربالای فنجان

مایع: به رنگ قهوه ای تیره، در پائین فنجان. brtcoffee.ir

کرما و مایع اسپرسو

لایه کرما متشکل از حباب های دی اکسید کربن بوده که توسط آب و روغن ها احاطه شده و معمولا حاوی ذرات معلق قهوه و روغن های امولسیونی شده است. این لایه می تواندتلخ باشد و معمولا پیش از نوشیدن اسپرسو، یک بار آن را بسرعت هم زده تا لایه های مختلف بایکدیگر ترکیب شوند.

مطالب مرتبط
نحوه استفاده از اسپرسو ساز Stovetop - دستورالعمل تهیه قهوه موکاپات

بخش اصلی اسپرسو، قسمت مایع آن است که از جامدات و گازهای محلول و جامدات نامحلول تشکیل شده است. هدف از عصاره گیری قهوه این است که تمام خصوصیات عطری و طعمی منحصر بفرد طبیعی در دانه هایی که دم آوری می شوند،باید بخوبی به فنجان ختم شوند. فشار اعمال شده توسط دستگاه، پیمانه مورد استفاده ومناسب بودن اندازه و سابه قهوه، نرخ با سرعت جریان عصاره گیری در اسپرسو را تعیین می کنند. کنترل متغییر ها، عنوانی است که یک باریستا باتغییر و تنظیم درعناصر موثر فوق الذکر،جهت ایجاد یک اسپرسوی با کیفیت، بکار گرفته می شود.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_column_text text_larger=”no” woodmart_inline=”no”]

قسمت های مختلف دستگاه اسپرسو ساز

دستگاه اسپرسو‌ساز از چندین قسمت مختلف  تشکیل شده اند. دانستن اسامی آنهابسیار مهم بوده و می بایست از عملکرد هرقسمت نیزآگاهی داشت. در ادامه به بررسی جزئیات می پردازیم.

دستگاه اسپرسو

Brtcoffee.ir@ اسپرسو ساز

1-Group Heard

هدگروپ بخشی از هر دستگاه اسپرسو ساز است و مسئول ایجاد یک فنجان با کیفیت اسپرسو می باشد. هدگروپ در قسمت جلوی دستگاه قرار داردو یک اتصال فلزی و دائمی بوده که آب را ازدستگاه به سبد فیلتر وارد می کند.

2-Screen Shower

مولفه ای در زنجیره تولید یک اسپرسوی با کیفیت که اغلب نادیده گرفته می شود.مکان مشخص شده در تصویر زیر، بدرستی اسکرین شاور را نشان نداده و صرفا مکان آن را مشخص می نماید.

اسکرین شاور

brtcoffee.ir@ اسپرسو ساز

اسکرین شاور در اسپرسو ساز تمیز و دارای عملکرد خوب، تاثیر بسزایی در عصاره گیری صحیح، هم از لحاظ کیفیت و هم عطروطعم، دارد.اسکرین شاور مسئول ریزش آب بطور مساوی بر قرص قهوه است. معمولا بازمانده های سابه قهوه پس از برخورد آب و این سابه در زمان عصاره گیری، برروی این صفحه باقی می ماند.به همین دلیل، black flushing وتمیز کردن هدگروپ اهمیت داردوهمچنین لازم است اسکرین شاور بطور مرتب وبراساس میزان کارکرد،تعویض شود. حتی با وجود تمیز کردن وسرویس و نگهداری خوب و منظم، روغن و ذرات در لایه های این صفحه تجمع کرده و بدین ترتیب، باانتقال عطروطعم ناخواسته ویا عصاره گیری نامساوی در اثر انسداد، طعم و کیفیت قهوه را تحت تاثیر قرار می دهد.مشاهده جریان آب هنگام شستشوی این صفحه، نگهداشتن آن در مقابل نورهنگام جداسازی آن به قصد تمیز کردن و چشیدن آبی که از مسیر آن(بدون عبور از سابه قهوه) می گذرد، همگی به روش هایی جهت پایش عملکرد این صفحه است. [vc_row css=”.vc_custom_1490013332339{margin-bottom: 25px !important;}”][vc_column][woodmart_products layout=”carousel” orderby=”modified” order=”ASC” hide_pagination_control=”yes” hide_prev_next_buttons=”yes” autoplay=”no” center_mode=”no” wrap=”no” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no” scroll_carousel_init=”no” taxonomies=”1010″]

[/vc_column][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

مطالب مرتبط
سالگرد پنجاهم استارباکس با ترکیب جدید قهوه وبسته بندی های زیبا

3-Portafilter Spout

خروجی عصاره قهوه اسپرسو، پس از برخورد آب با سابه قهوه بوده که بصورت تکی (Single) و دوتایی (Double) است. درتصویر زیر مدل دوتایی یا دبل آن را مشاهده می نمایید.همچنین پورتافیلترهای عریان نیز وجود داشته که فاقد Spout بوده (Naked Portafilter) و درجریان کتاب به شرح آن پرداخته شده است.

پورتافیلتر اسپات

Brtcoffee.ir@ اسپرسو ساز

4-(Swivel Steam Jet Pipe (steam wand

در تمام دستگاهای اسپرسو، حداقل یک نازل بخار در کنار دستگاه قرار دارد.این بازوی فلزی متصل، براحتی شیر داخل پیچر را گرم و توسط بخار، فوم شیر راتهیه می نماید. در دستگاه های صنعتی، معمولا در کنار هر هدگروپ، یک نازل بخار تعبیه شده است.

5-Steam Adjustment Knob

دستگیره کنترل بخار بوده و توسط آن، جریان مداوم بخار بصورت دستی انجام می گردد. با چرخاندن دستگیره تنظیم آن، میتوان خروجی بخار را کنترل نمود.

6-Hot Water Dispensing Pipe

اهرم خروج آبجوش از بویلر اصلی است (بویلری که بخار را تامین میکند)

7-Hot Water Dispensing Knop

دستگیره کنترل آبجوش است (معمولا جهت شستشو و یاگرم کردن فنجان ها، استفاده می گردد.

8-(Filter Holder (Portafilter

پورتافیلتر به هدگروپ دستگاه متصل شده و یک قرص قهوه را درون سبد خود حمل می کند. عمولا جهت نگهداری بهتر گرما، از آلیاژ برنج ساخته شده و یک دسته پلاستیکی یا چوبی به آن متصل می گردد.

9-Cup Tray

سینی گرمکن فنجان که به آن سینی فنجان نیز گفته می شود، بخشی از دستگاه اسپرسو بوده که محل قرارگیری فنجان های اسپرسو است و آن هارا تا دمای مناسبی گرم می نماید

مطالب مرتبط
هزینه قهوه خود را با 10 روش زیر کم کنید

10-Portafilter Basket

سبد پورتافیلتر محل قرارگیری قرص قهوه بوده که در گذشته با عناوین تکی و دوتایی قابل شناسایی بوده، اما در دنیای اسپرسو مدرن، معمولا یک سبد با ظرفیت 18 تا 22 گرم قهوه هستند. البته سبدهایی در ظرفیت های مختلف همچنان تولید می گردد.

پورتافیلتر بسکت

Brtcoffee.ir@ اسپرسو ساز

11-Boiler Pressure Gauge

نمایشگر میزان فشار آب متصل به تصفیه یا آب شهری است، که معمولا در حالت استاندارد سه بار بوده و درزمان عصاره گیری بستگی به نوع دستگاه متفاوت است و درحالت استاندارد تا نه بار است. [vc_row css=”.vc_custom_1490013332339{margin-bottom: 25px !important;}”][vc_column][woodmart_products layout=”carousel” orderby=”ID” order=”ASC” hide_pagination_control=”yes” hide_prev_next_buttons=”yes” autoplay=”no” center_mode=”no” wrap=”no” sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no” scroll_carousel_init=”no” taxonomies=”1012″]

[/vc_column][/vc_row]

یک نظر در “اسپرسو ساز |گروپ اسپرسو | اجزای دستگاه اسپرسو | اسپرسو

  1. بازتاب: اسپرسو ساز قابل حمل همراه خوب شما در جاده و سفر | brtcoffee.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *