آموزش قهوه, اخبار قهوه

تاریخچه قهوه ترک | طرز تهیه قهوه ترک | فواید قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک

در این مطلب طرز تهیه قهوه ترک ، به همراه راهنمای سرو قهوه و تاریخچه قهوه ترک را بررسی می‌کنیم.
قهوه ترک روشی برای آماده کردن قهوه است که در طول سالیان دراز قهوه نوشی مردمان سرزمین خاورمیانه، آداب و رسوم مخصوصی برای تهیه و سرو کردن آن به وجود آمده است. کمتر قهوه‌ای داریم که اینگونه با فرهنگ و سنت‌های یک جامعه پیوند خورده باشد.

تاریخچه قهوه ترک

طرز تهیه قهوه ترک - فنجونت
تاریخچه قهوه ترک

کشف قهوه ترک

اول این را بگوییم که: چوپانی اهل یمن اولین بار دانه‌های قهوه را کشف کرد. چوپان یمنی خوش ذوق وقتی که دید گوسفندانش با خوردن دانه‌هایی که نمی‌شناخت. انرژی زیادی می‌گیرند، کنجکاو شد و مقداری از آن دانه ها را به خانه آورد و به اتفاق همسر گرامی دانه‌ها را کوبیدند. و پودر حاصل را با آب روی آتش جوشانده و از خوردن نوشیدنی حاصل کیف و لذت فراوان بردند. از فردا، چوپان و همسرش آن دانه‌های شگفت انگیز را به همه دوستان و آشنایان معرفی کردند و این شد کشف قهوه در یمن.
طرز تهیه قهوه ترک ، قدیمی‌ترین روش تهیه قهوه است. تاریخچه قهوه ترک به زمانی باز می‌گردد. که مردم ترکیه دانه‌های قهوه را شناختند. درباره ورود دانه‌های قهوه به فرهنگ ترکی دو روایت وجود دارد.

مطالب مرتبط
این  دستگاه دم آور جدید با استفاده از پمپ خلا یک فنجان صاف و تلخ برای شما به ارمغان می آورد.

روایت اول می‌گوید که:

در زمان امپراطوری عثمانی، حکمران یمن متوجه شد که مردم کشورش نوشیدنی جدیدی دارند که از دانه‌های قهوه تهیه می‌شود. وی تصمیم گرفت این نوشیدنی را به سلطان عثمانی معرفی کند. از قضا سلطان خیلی از قهوه خوشش آمد. و این شد شروع معرفی و گسترش قهوه ترک در عثمانی که ترکیه امروزی هم قسمتی از آن امپراطوری بود.

طرز تهیه قهوه ترک - فنجونت

و اما روایت دوم درباره تاریخچه قهوه ترک:

در سال ۱۵۵۴ میلادی دو مرد سوری به استانبول مهاجرت کردند و دانه‌های قهوه را با خود به ترکیه بردند. همچنین این دو مرد در استانبول اولین قهوه خانه را راه اندازی کردند.

امروزه در ترکیه بعنوان یک سنت دیرینه در مراسم خاستگاری عروس باید قهوه ترک درست کند و بجای اضافه کردن شکر ، نمک داخل آن میریزد و هنگامیکه داماد از آن مینوشند اگر در چهره وی اخمی پیدا نشد و خوشحال بود. این یک معیار بزرگ در سنجیدن خلق و خوی داماد است و بدین ترتیب او گزینه مناسبی است. ولی اگر ترش رویی کند و ننوشند از نظر خانواده عروس او رد میشود و نمیتواند کیس مناسب باشد.

روزانه بین مردم ترکیه 3 الی 5 فنجان قهوه ترک نوشیده میشودو این آمار نشان دهنده اینست. که آنها تمایل به نوشیدن قهوه درآنها خیلی بیشتراز چای است و براین سنت خود پایدار هستند.

ابزار طرز تهیه قهوه ترک چیست؟

طرز تهیه قهوه ترک از وسیله‌ای بنام جذوه یا جاذوه استفاده می‌کنیم که به آن قهوه جوش هم می‌گوییم. جذوه از نظر ظاهری شبیه به شیر جوش است با این ویژگی مهم که باید قطر دهانه آن نسبت به قطر کف کمتر باشد تا قهوه ترک بهتر دم کشیده و موقع دم کشیدن به راحتی به سمت بالا حرکت کند.
بهترین جنس برای جذوه مس است چرا که مس باعث انتقال یکنواخت حرارت شده و در نتیجه قهوه بهتر دم می‌کشد.
جذوه اندازه‌های مختلفی دارد: یک نفره، دو نفره، سه نفره و …

پودر قهوه مناسب برای درست کردن قهوه ترک کدام است؟

طرز تهیه قهوه ترک - فنجونت
پودر مناسب قهوه ترک

همان طور که گفتیم قهوه ترک در استانبول با استفاده از قهوه‌هایی که از یمن می‌آوردند، دم می‌شد. دانه‌های قهوه یمن که امروزه به عنوان قهوه آفریقای جنوبی شناخته می‌شود از نوع عربیکا هستند. و دقیقا به همین علت است که دانه‌های عربیکا آفریقای جنوبی بهترین انتخاب برای تجربه طعم سنتی و اصیل قهوه ترک است.
البته معمولا برای تنظیم عطر و طعم، دانه‌های قهوه عربیکا و ربوستا را با هم ترکیب می‌کنند. ولی به نظر ما قهوه‌هایی برای دم کردن قهوه ترک مناسب‌تر هستند که درصد عربیکا بالاتری داشته باشند.
آسیاب دانه های قهوه چگونه است؟ برای قهوه ترک باید دانه‌های قهوه به صورت کاملا نرم و ماسه‌ای آسیاب شوند. و پودر قهوه مناسب برای قهوه ترک کاملا حالت ماسه‌ای دارد که به دلیل نوع خاص آسیاب آن، دانه‌های قهوه برای قهوه ترک با دستگاه‌های آسیاب صنعتی مخوصوصی آسیاب می‌شوند.

مطالب مرتبط
قهوه السالوادور در آمریکای مرکزی

 

فواید و ضرر های قهوه ترک

  • قهوه ترک دشمن سرطان روده و سنگ کیسه صفرا است و مصرف روزانه دو فنجان از این محلول خوش طعم می‌تواند. خطر مبتلا شدن به این بیماری‌ها را تا 40 درصد کاهش دهد.
  • درمان افسردگی!
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
  • تاثیر زیاد در کاهش احتمال پوسیدگی دندان‌ها
  • جلوگیری از فشار خون بالا
  • تنظیم عملکرد روده و …

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *