آموزش قهوه, اخبار قهوه, رست قهوه

قهوه ساز روگازی یا موکاپات و نحوه استفاده از آن

روگازی
دقیقاً مانند نگاه انگلیسی دیوید آتنبورگ ، سازنده موکاپات ایتالیایی یک گنجینه در صنعت دنیای قهوه ایتالیایی برای همیشه وجود داشته. که مورد علاقه افراد پیر و جوان است.

اولین تجربه من از استفاده قهوه ساز روگازی یا موکاپات در چند ماه اول زندگی ام در استرالیا بود. ما در مزرعه ای در کوئینزلند کار می کردیم و در یک خوابگاه همراه با ملیت های مختلف زندگی می کردیم.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

که در قسمت های مختلف خوابگاه ها بیش از 50 نفر دریک خوابگاه حضور داشتند. در آنجا میتوانستید بعد از چند روز دوستان بسیار خوبی پیدا کنید.

همیشه تعداد زیادی از انگلیس ها ، ایرلندی ها ، فرانسوی ها ، تایوانی ها و ایتالیایی ها در خوابگاه زندگی میکردند . آشپزخانه همیشه صحنه ای رنگارنگ با انواع مختلف غذا ها باآداب و رسوم گوناگون بود. البته ، ایتالیایی ها به طور معمول در مرکزاین استیج بودند. و خوشمزه ترین و در عین حال ساده ترین غذاها را می پختند.

یکی از متمایزترین خاطراتم از کشاورزی ایست که هر روز صبح از آشپزخانه اش بوی قهوه بیرون می آمد. و (حدس می زنم ) آن را با قهوه ساز روگازی ایتالیایی دم میکرد.
قهوه های روزهای هفته بدلیل ساعت شروع کاری که ۵:۳۰ بود به ندرت به اشتراک گذاشته می شد. اما آخر هفته ها راحت تر بودیم همیشه مجبور شدیم برای نوشیدن قهوه های “قوی ایتالیایی” به آلژاندرو برویم.
چند سال به سرعت گذشت و تا اینکه من خودم یک موکاپات خریداری کردم و یاد گرفتم چگونه ازموکاپات استفاده کنم ، فهمیدم که قهوه همیشه طعم قوی و تلخی ندارد.
اگرچه این روش به داشتن طعم خوب قهوه ها کمک می کرد. اما وقتی که به درستی فرآیند استخراج قهوه انجام شود نت های غنی از روغن و عطر قهوه دم کرده می توانید داشته باشید که با قهوه ساز روگازی مرتبط است.
در اینجا دستور استفاده از موکاپات آورده شده است. چند مورد که به اندازه آن بستگی دارد را بیان میکنیم.

مواردی که برای کار کردن با قهوه ساز روگازی نیازدارید:
⦁ 22 گرم – 60 گرم قهوه
⦁ قهوه
⦁ آسیاب کن قهوه
موکاپات

روش ها:

  •  آسیاب کردن

    ما از نسب ۱ به ۹ قهوه و آب استفاده می کنیم، اندکی کمتر از دستورالعمل موکاپات سنتی که به نسبت ۱ به ۶ نیاز دارد.
    هدف ما این است که به قهوه ای غلیظ و غنی دست پیدا کنیم که یک قهوه ساز سنتی به ما میدهد. برای 9 فنجانی قهوه موکاپات ۶۰ گرم ، برای 6 فنجان 35 گرم و برای 3 فنجان 22 گرم قهوه آسیاب کنید. قهوه مورد علاقه خود را به میزان متوسط ​​آسیاب کنید. میزان آسیاب قهوه بین اسپرسو و پوره میباشد.

  • اضافه کردن آب به محفظه پایینی

محفظه پایینی را با آب شیر معمولی درست تا زیر شیر آزاد کننده بخار پر کنید. موکاپات با ظرفیت ۹ فنجانی تقریباً 550 گرم آب می گیرد. برای ۶ فنجان حدود 300 گرم وبرای ۳ فنجان 200 گرم آب نیاز دارید. برخی از روش ها با ریختن آب جوش مستقیم به محفظه آب موافقترند هستند.

زیرا با گرم شدن دستگاه ،قهوه شروع به خارج شدن قبل از عبور آب می کند.اما ما ترجیح می دهیم با آب سرد پیش برویم.

  • قهوه را اضافه کنید

    مخزن قهوه موکاپات را پر کرده و قهوه را کاملا به صورت هموار درآورده، سطحش را صاف می‌کنیم. با روش موکاپات نیازی به فشرده کردن قهوه نیست.زیرا با فشرده کردن ، بخاربه سختی میتواند از میان قهوه عبور کند.

  • اجاق گاز را روشن کنید

    قطعات جدا شده قهوه ساز روگازی را دوباره روی هم قرار دهید و مطمئن شوید که محفظه زیرین کاملاً روی آن پیچ شده است. اگر کاملا پیچ نشده باشند بخار فشرده شده مقداری از فشار خود را از دست می دهد. موکاپات را روی یک اجاق گاز با حرارت متوسط قرار دهید.

  • درب را باز کنید

    درب محفظه بالایی را باز کرده و منتظر بمانید.

  • از نمایش لذت ببرید

    بعد از 2-4 دقیقه (بستگی به قدرت اجاق گاز و اندازه موکاپات شما دارد) قهوه شروع به جاری شدن از لوله می کند. از تغییر رنگ قهوه ای روشن به تیره همراه با عطرو رایحه های شکلاتی و طعم خوشمزه لذت ببرید.

  • وقتی صدای پاشیدن قهوه را شنیدید، متوقف کنید

    وقتی جریان قهوه متوقف شد و شروع به پاشیدن کرد درب ظرف را ببتدید و قهوه را در یک ظرف سرو یا مستقیم در فنجان قهوه خود بریزید.

  •  از سبک ترجیحی خود لذت ببرید

    اگر میخواهید از یک قهوه سبک سیاه طولانی تر لذت ببرید به آن آب اضافه کنید. یا اگر دنبال اسپرسوی ناپولی هستید. واگرمیخواهید از نوشیدن آن در زمان کوتاهتری لذت ببرید بی خیال اضافه کردن آب به آن شوید.

نکات / نتیجه گیری

اگر مخزن قهوه شما فقط 15 گرم جا دارد ، تقریباً 30 گرم بازده قهوه شما خواهد بود. وممکن است زمان ریختن قهوه زمانی کمتر شاید 25 ثانیه باشد. البته اینها فقط یک راهنمای تقریبی است. برای تهیه اسپرسو متغیرهای زیادی وجود دارد.

⦁ دمای آب ممکن است تغییر کند (اگر قبلاً چند شات گرفته باشید ، یا اگر اولین روز استفاده از دستگاه موکاپات باشد ،احنمالا دستگاه شما گرمای زیادی را از دست بدهد)
⦁ فشار نیز ممکن است تغییر کند (بستگی به دستگاه شما دارد)
قهوه ای که استفاده می کنید هر بارشاتهای متفاوتی تولید می کند. حتی اگر از همان قهوه و روست قبلی استفاده می کنید ،
⦁ نیروی تامپ شما
⦁ اندازه آسیاب
اگر این مراحل را دنبال کنید باید یک اسپرسوی مناسب داشته باشید. با این حال ، همیشه جای پیشرفت دارید . اگر قهوه شما از لوله چکه می کند و طعم آن تلخ است. سعی کنید دانه های قهوه را خردتر کنیدو یا از دوزآن را کمتر کنید. اگرخروج قهوه خیلی سریع بود. از آسیاب دقیق تری استفاده کنید یا دوز بالاتری را امتحان کنید.

موکاپات / قهوه ساز روگازی چیست؟

موکاپات در سال 1933 توسط آلفونسو بیالتی در ایتالیا ابداع شد. و نام آن برگرفته از شهر یمانی موچا است. که از قرن شانزدهم به عنوان یک بازار بزرگ در صنعت قهوه شناخته شده است.
قهوه به روشی های کاملاً مشابه دستگاه اسپرسو «old school» دم می شد. که از بخار آب برای عبور آب از محل های قهوه استفاده می شد. آب در محفظه پایین دستگاه قهوه ساز روگازی می جوشد. و در نهایت به اندازه کافی بخار جمع می شود. تا بتواند خود را از طریق لوله به سمت بالا هدایت کند. و به سبد پر شده از قهوه برساند.

این مایع اکنون لوله دوم را طی کرده به محفظه بالایی می رسد و در این راه قهوه خوشمزه ای بدست می آید.
قهوه موکاپات همیشه در دسته “قهوه قوی” طبقه بندی می شود. و به طور معمول در مقایسه با یک پور اور یا حتی یک کافه تریا سنگین تر است . قهوه تهیه شده در این دستگاه را اسپرسو می نامند. که به نظر من یک دستگاه قهوه ساز خانگی بی نظیری است. که نتیجه نهایی ان یک قهوه غنی و پر از طعم دهنده های تیره است.
برای دستیابی به اسپرسوی غلیظ با کرم زیاد شما می توانید از دستگاه های اسپرسو مدرن پمپ محور استفاده کنید. زیرا بخار ایجاد شده در این دستگاه های خانگی فشار کافی برای عبور آب از قهوه آسیاب شده تولید نمیکنند.

اندازه آسیاب مناسب برای موکاپات چه میزان است؟

دانستن پاسخ این سوال قدیمی که اندازه مناسب آسیاب قهوه به چه میزان باشد بسیار دشوار است. اما باید این را بدانیم که در قهوه های خاص به طور کلی متغیرها همیشه در حال تغییر هستند. و اندازه های آسیاب باید همیشه اصلاح شوند.
میزان مناسب آسیاب قهوه جایی بین آسیاب اسپرسو و آسیاب فیلتری میباشد. برخی از افرادتمایل دارند که قهوه روگازی خود را خوب آسیاب کنند. اما در این حالت ، طعم کمی تلخی تری از آن استخراج می شود.
از آنجاییکه تهیه قهوه در موکاپات نیاز به دمای آب بسیار بالا دارد. آسیاب درشت تر کمک میکند تا عطر و طعم تلخ قهوه خاموش باشد. وکمی اسیدیته و شیرینی متعادلتری را برای دم کرده شما به همراه داشته باشد.

از چه دمایی آب برای قهوه ساز روگازی استفاده می کنید؟

روش های زیادی در مورد چگونگی تهیه قهوه در موکاپات وجود دارد که میتوانید با یک جستجو در اینترنت پیدا کنید. همانند یک آئروپرس یا پوراوربا تغییر فاکتورها میتوان نتیجه را تغییر داد.
اولین فاکتور میزان آسیاب قهوه است که در بالا به آن اشاره کردیم. و دومین فاکتور دمای آب است. یکی از متداول ترین روش ها این است که ابتدا آب را در کتری به جوش بیاوریم. و سپس آب جوش را در محفظه پایین بریزیم.

این امر برای کوتاه کردن مدت زمانی است که بخار اب قهوه داخل سبد را گرم کند. این روش به نظر درست است. اما پیچ کردن محفظه بالایی روی محفظه پایینی که با آب جوش پر شده و داغ است چالش برانگیز خواهد بود. و خطر سوختگی آن به داشتن طعم و عطرخوب نمی ارزد. پس بهتر است از آب سرد یا اب ولرم استفاده کنید.
هنگامی که قهوه کاملاً دم کشید. توصیه می کنیم همانند کافه تریا تمام قهوه را درون فنجان ها یا ظرف سرو بریزید. هرچند قهوه با قهوه خارج شده در تماس نیست. اما گرمای فلز بر روی طعم قهوه دم کرده موثر خواهد بود.

بهترین اندازه برای خرید موکاپات چیست؟

موکاپات ها بر اساس اندازه فنجان اندازه گیری می شوند. درهنگام خرید یک قهوه ساز روگازی 9 کاپ به نظر بزرگ می آید. اما این موضوع رابه خاطر داشته باشید که اندازه فنجان بسیار کمتر از استاندارد های امروزی است. و یک موکوپات 3 کاپی ، سه لیوان صبحانه 8 اونسی شما را پرنخواهد کرد.
در اینجا چند بازده موکاپات ها را برای شما ارائه داده ایم :
موکاپات 3کاپ = 180 گرم قهوه دم کرده ، موکاپت 6کاپ = 270 گرم قهوه دم کرده ، موکاپات 9کاپ = 500 گرم قهوه دم کرده به شما خواهد داد.

منابع:graogourmet.com
مطالب مرتبط
پانچ قهوه یک دسر شگفت انگیز با طعمی عالی و اعتیادآور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *