اخبار قهوه, طرز تهیه قهوه

طرز تهیه قهوه با کمکس

سیستم دم آوری کمکس Chemex یک روش ساده برای دم کردن قهوه با کیفیت بالا در خانه است. طرز تهیه قهوه کمکس براتون آموزش گذاشتیم. این قهوه ساز شیشه ای شیک را در کافی شاپ ها یا قهوه فروشی های محلی دیده اید. خوشبختانه شما برای دم آوری نیازی به باریستا ندارید. به شرطی که از قهوه تازه آسیاب شده استفاده کنید و از آب از قهوه فیلتر شده بگذرد و یک فنجان قهوه ناب به شما بدهد.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه فروشی آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

طرز تهیه قهوه دمی با کمکس

بخش اول : تا کردن و خیساندن فیلتر

 

طرز تهیه قهوه با کمکس مرحله اول

 

یک کتری ( کِتِل ) پر از آب بجوش بیاورید. برای بهترین طعم قهوه ، یک کتری را با آب سرد که قبلا جوشانده نشده پر کنید و آن را روی اجاق گاز قرار دهید. شعله را زیاد کنید و آب را گرم کنید تا شروع به جوشیده شدن کند.

برای هر فنجان کوچک قهوه ای که میخواهید درست کنید حداقل 1/2 فنجان آب ( 120 میلی لیتر ) آب را بجوشانید.

اگر کتری آب ندارید داخل قابلمه آب بریزید و درپوش آن را بگذارید تا جوش بیاید. هنگام ریختن آب در کمکس باید احتیاط بیشتری داشته باشید.

اگر 5 فنجان گوچک قهوه میخواهید درست کنید ، حدود 5 قاشق غذاخوری ( 35 گرم ) قهوه و در مجموع 2 فنجان آب ( 590 میلی لیتر ) استفاده کنید.

 

2 – مرحله دوم

یک فیلتر کمکس گرد یا مربع شکل میباشد را بصورت تصویر بالا تا کنید. فیلتر های کمکس Chemex ضخیم تر از فیلتر های استاندارد قهوه هستند و باعث گرفتن تلخی و روغن و رسوبات قهوه میشوند. از آنجا که فیلتر های کمکس بزرگ و مسطح هستند یک مربع یا گرد را از وسط تا کنید. سپس دوباره آن را از وسط تا کنید تا ربع هایی ایجاد شود که برای شکل گرفتن مخروطی باز میشوید.

اگر چه ممکن است شما فیلترهای فلزی برای فروش مشاهده کنید که گفته میشود میتوانند با کمکس استفاده شوند. اما اینها روغن یا رسوب را فیلتر نمیکنند . برای یک فنجان قهوه با طعم تمیز و بدون آلودگی از فیلتر کاغذی استفاده کنید.

مطالب مرتبط
قهوه کلمبیا | قهوه آمریکای جنوبی

 

3 – مرحله سوم

فیلتر را بصورت مخروطی باز کنید و آن را در شیشه کمکس قرار دهید. فیلتر تا شده را باز کنید و یک تا از طرفین تا شده را عقب بکشید تا یک مخروط درست کنید. ضلع مقابل فیلتر باید 3 لایه ضخامت داشته باشد. سپس فیلتر مخروطی را در قسمت بالای کمکس تنظیم کنید تا طرف تا شده آن در برابر فوران آب باشد

کمکس در اندازه های مختلفی تولید میشود.

  • فیلتر را به شکل مخروطی باز کنید و آن را در شیشه کمکس Chemex قرار دهید. فیلتر تا شده را از طرفین تا کرده و به سمت عقب بکشید تا یک مخروط درست کنید. ضلع مقابل فیلتر باید 3 لایه ضخامت داشته باشد. سپس ، فیلتر مخروطی را در قسمت بالای Chemex تنظیم کنید تا طرف تا شده آن در برابر فوران آب باشد.
    شیشه های  Chemex در اندازه های مختلفی تولید می شوند اگرچه فیلترها معمولاً برای همه مناسب هستند. این بدان معناست که فیلترهای کاغذی باید متناسب با دستگاه های کمکس 3 درجه سانتیگراد (710 میلی لیتر) ، 6 درجه سانتیگراد (1.4 لیتر) ، 8 درجه سانتیگراد (1.9 لیتر) و 10 درجه سانتیگراد (2.4 لیتر) باشند.
    قرار دادن لایه های ضخیم تر در مجاورت آبجوش که باعث کند شدن دم می شود.

4 – مرحله چهارم :

آب گرم را دور تا دور بصورت دورانی روی فیلتر بگیرید تا ظرف کمکس گرم شود. آب داغ را از روی کتری را بر روی فیلتر به مقدار کافی بریزید تا فیلتر کاملا خیس شود و طعم کاغذی فیلتر از بین برود. و آب گرم را برای چند ثانیه داخل کمکس به آرامی بچرخانید تا لیوان گرم شود. سپس آب داغ را بیرون بریزید.

آب گرم هم طعم کاغذی فیلتر را از بین میبرد و هم کمکس را گرم میکند. بنابراین قهوه شما در دمای مناسبی دم میکند.

بخش دوم : شکوفایی قهوه

 

1 – مرحله اول :

ظرف دم آوری خود را روی ترازو یا اسکیل تنظیم کنید تا وزن خالص آن تنظیم شود. قهوه ، آب گرم را بایستی بصورت دقیق اندازه گیری کرد. همچنین روند تولید دم را ساده میکند. کمکس خود را در مقیاس دیجیتال تنظیم کنید. سپس ترازو را روشن کرده و آن را صفر کنید. قبل از شروع اطمینان حاصل کنید که مقایس بر روی گرم تنظیم شده باشد. اگر از ترازو برای دم کشیدن قهوه استفاده نمیکنید، از این مرحله صرف نظر کنید و بجای آن مقدار آب و قهوه را اندازه بگیرید.

مطالب مرتبط
TDS چیست؟ راهنمای باریستا های مبتدی

2 – مرحله دوم :

به ازای هر 150 میلی لیتر آب ، 1 قاشق غذاخوری ( 7گرم ) قهوه اضافه کنید. از این مقدار بعنوان نقطه شروع دم در کمکس استفاده کنید و دفعه بعد آن را مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید. اگر قهوه غلیظ تری میخواهید ، 1/2 قاشق غذاخوری (10گرم) قهوه برای هر فنجان استفاده کنید.

  • بعنوان مثال : اگر میخواهید 5 فنجان قهوه دم کنید از حدود 5 قاشق غذاخوری (35گرم) محلول استفاده کنید.
  • هنگام استفاده از کمکس از هر نوع تنوع قهوه یا رُست استفاده کنید. اگر میتوانید دانه های قهوه را خودتان تازه آسیاب کنید.

 

3 – مرحله سوم :

تایمر را روشن کرده و حدود 1/2 سانتی گراد (120 میلی لیتر) آب گرم برروی قهوه بریزید. هنگامیکه آب در حدود 200 درجه فارنهایت ( 9درجه سانتیگراد) رسید، تایمر را روشن کنید و شروع به ریختن آب بر روی قهوه داخل فیلتر کنید. از یک حرکت دورانی برای ریختن آب به اندازه کافی برای اشباع کامل قهوه استفاده کنید. تایمر خود را نگاه کنید و منتظر بمانید تا به 30 ثانیه برسد قبل از اینکه به دم کردن ادامه دهید.

نکته : به این مرحله اولین شکوفایی قهوه گفته میشود. و مهم این است که از قهوه تازه برشته شده استفاده میکنید. شکوفایی قهوه، دی اکسید کربن دانه ها را آزاد میکند، بنابراین قهوه طعم اسیدی قهوه را ندارد. همچنین فیلتر آب بخوبی به کیفیت فنجان قهوه شما کمک میکند.

بخش سوم : دم کردن قهوه

 

1 – مرحله اول :

به اندازه کافی آب بریزید تا 1/4 سانتی متر ( 0.64 سانتی متر) زیر قسمت بالای کمکس بیایید. مراقب باشید آب داغ را به آرامی و با حرکت دورانی می ریزید. ممکن است دریابید که استفاده از یک حرکت رفت و برگشت به میکس یا مخلوط کردن قهوه با آب کمک میکنید. ریختن آب را ادامه دهید تا 1/4 اینچ ( 0.64 سانتی متر ) از بالای کمکس فاصله داشته باشد.

مطالب مرتبط
اسید مالیک قهوه | اسید استیک | قهوه سبز

توجه کنید که آب را به آرامی بر سطح قهوه بریزد تا پاشیده نشود و شما را نسوزاند.

 

2 – مرحله دوم :

قبل ا زاینکه آب بیشتری داخل کمکس بریزید ، حدود 45 ثانیه صبر کنید. هنگامیکه منتظر میمانید ، آب از طریق قهوه به پایین کمکس فیلتر میشود. توجه کنید که چقدر سریع قهوه به ته کمکس تخلیه میشود تا بدانید آسیاب مناسب کمکس را باید تنظیم کنید.

  • بعنوان مثال ، اگر آب واقعا به سرعت در جریان باشد ، قهوه ضعیف میباشد و بایستی که قهوه را ریزتر آسیاب کنید.
  • اگر در ته فیلتر ، آب مانده باقی باشد، ممکن است خیلی ریز آسیاب شده، و بایستی قهوه را درشت تر آسیاب کنید.

 

3 – مرحله سوم :

باقی آب مانده را بریزید و بگذارید در کل 4 دقیقه دم بکشد. وقتی صبر کردید ، فضای کافی برای ریختن آب گرم بیشتری خواهید داشت. آب بیشتری به قهوه اضافه کنید تا حدود 1/2 فنجان ( 120میلی لیتر) آب برای هر قاشق غذاخوری ( 7 گرم ) قهوه داشته باشد. به تایمر خود توجه کنید و بگذارید در کل آب حدود 4 دقیقه فیلتر شود.

 

طر تهیه قهوه با کمکس مرحله ششم

4 – مرحله چهارم :

فیلتر را دور بریزید و یک فنجان قهوه برای خود بریزید . همچنین میتوانید از تفاله قهوه بعنوان کود بر روی خاک گلدان یا خاک باغ خود استفاده کنید.

دراین پست تلاش کردیم با فیلم و عکس طرز تهیه قهوه دمی با کمکس را بهتون آموزش بدیم. منتظر نظرات و کامنت های شما هستیم.

 

اینستاگرام ما را به آدرس Brtcoffee.ir@ دنبال کنید.

4 نظر در “طرز تهیه قهوه با کمکس

  1. بازتاب: نحوه استفاده از کمکس (Chemex) برای تهیه قهوه پور اور (Pour over ) | brtcoffee.ir
  2. بازتاب: پور اور بهترین دم آور قهوه،با نحوه درست کردن قهوه با Pour over در خانه آشنا شوید! | brtcoffee.ir
  3. مهنا گفت:

    دمتون گرم خیلی خوب و قدم به قدم توضیح دادین

  4. Bani گفت:

    کمکس خیلی قهوه خوبی رو میده، عطرش تو خونه خیلی خوب میپیچه.. واقعا طعم شیرین تری میده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *