آموزش قهوه, اخبار قهوه

TDS چیست؟ راهنمای باریستا های مبتدی

TDS

آیا تا به حال شنیده اید که باریستایی در یک کافه و در یک مسابقه دم کردن با بیرون انداختن TDS احساس بازنده بودن کند؟

واژه نامه اصطلاحات قهوه گاهی طولانی و گیج کننده است. اما ما برای کمک به تجزیه مخفف ها و پر کردن جای خالی با TDS شروع میکنیم. TDS مخفف کل مواد جامد محلول است و به طور خلاصه ، روش ما برای اندازه گیری مقدار قهوه موجود در قهوه ماست.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

مواد جامد محلول قسمتهای محلول قهوه بو داده و آسیاب شده هستند. این مواد توسط آب داغ حل شده و استخراج می شوند و بنابراین به مرحله دم میرسند.  آب یک مولکول قطبی است. بارهای منفی و مثبتی را نشان می دهد پس اتصال و حل شدن در آن بسیار آسان است. قطبیت باعث میشود که آب راحت به ترکیبات مختلف شیمیایی موجود در قهوه متصل شده و آنها را استخراج کند. داشتن دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن ، مولکول را آماده اتصال به ترکیب دیگری مثل قهوه می کند. و ممکن است وزن مولکولی آن را یکدست کند.

با استفاده از TDS به عنوان راهنما ، می توان میزان قهوه استخراج شده را تعیین کرد. سپس ، با سلیقه به عنوان روش ما ، میتوانیم تصمیم بگیریم آیا در طول دم بعدی ، استخراج کم یا زیاد میخواهیم.  قهوه تقریباً 30٪ محلول است. اما برای مدت طولانی اعتقاد بر این است که طعم قهوه جایی بین 18 تا 22 درصد است. با بهبود کیفیت قهوه های جهان ، ما می توانیم درصد بیشتری را با طعم قهوه در حد مطلوب استخراج کنیم. به نظر می رسد تقریباً 25٪ همان جایی است که نقطه قطع قهوه های مخصوص شروع می شود. هر قهوه متفاوت است و همه قهوه ها بخصوص از لحظه ترک رستر دائماً در حال تغییر هستند.

نحوه اندازه گیری TDS

باعرض تاسف برای کیف پول شما، دستگاهی به نام رفرکتومتر برای اندازه گیری میزان TDS در دم کرده لازم است.

مطالب مرتبط
چرا دانه قهوه را رست میکنیم؟

انکسار سنج ها برای قهوه ممکن است تا حدودی گران باشند (200 تا 1000 دلار). اما به طور قابل توجهی ارزانتر و کوچکتر از دستگاه کروماتوگراف گازی است که به طیف سنجی جرمی اتصال دارد. که این یک روش علمی دیگر برای اندازه گیری جامد محلول است. این ابزار جادویی با اندازه گیری انحراف نور هنگام عبور از قهوه کار می کند. (Barista Hustle مقاله بسیار خوبی دارد که بیشتر توضیح می دهد.)

به همراه انکسار سنج خود به این موارد احتیاج دارید:

  • آب مقطر
  • دستمال مرطوب
  • الکل
  • قطره چکان
  • دستمال کاغذی
  • کاسه های کوچک یا فنجان ها
  • سرنگ فیلتر شده *
* اختیاری: اگر از فیلتر فلزی مانند Prismo یا شات اسپرسو استفاده می کنید ، مواد جامد معلق وجود دارند که محلول در آب نیستند. همچنین میخواهید از سرنگ فیلترشده برای از بین بردن موادجامدمعلق استفاده کنید تا میزان دقیق TDS را بدست آورید. اگر از فیلتر کاغذ استفاده می کنید ، در دم کرده شما جامدات کاملا حل می شوند.

مرحله 1: انکسار سنج را با استفاده از آب مقطر صفر کنید.

  • انکسار سنج خود را روشن کنید.
  • 3-4 قطره آب مقطر در دمای اتاق اضافه کنید.
  • تنطیمات را روی صفر قرار دهید.
  • لنز انکسار سنج را با الکل پاک کنید.

مرحله 2: یک نمونه کوچک (حدود 2 اونس) قهوه دم کرده کاملاً یکپارچه را در فنجانی کوچک قرار دهید.

  • حتما قهوه را هم بزنید تا مایع یکدست شود. قهوه طبقه ای یک اندازه گیری نادرست به شما می دهد.
  • اطمینان حاصل کنید که قهوه دم کرده تقریباً تا 100 درجه فارنهایت یا کمتر خنک شود. اگر دماسنج ندارید ، دمای اتاق یا کولر را معیار قرار بدهید.
  • اگر از فیلتر غیر کاغذی استفاده می کنید ، در اینجاست که از سرنگ فیلتر شده استفاده می کنید

    مرحله 3: یک نمونه کوچک از قهوه دم کرده را با قطره چکان یا سرنگ بردارید

  • 3یا 4 قطره قهوه دم کرده را روی چشم رفرکتومتر قرار دهید.

  • درب ظرف را ببندید و 10 ثانیه صبر کنید تا نمونه به دمای نزدیک به انکسار سنج برسد.

  • دکمه شروع را بزنید. این کار را 2-3 بار انجام دهید تا از نتیجه مناسب اطمینان حاصل کنید.

مرحله 4: از یک دستمال کاغذی تمیز برای برداشتن نمونه استفاده کنید.

  • با استفاده از الکل پاک کنید تا برای نمونه بعدی قهوه تنظیم باشد.

چگونه می توان با استفاده از TDS نوشیدنی خود را بهبود بخشید؟

TDS را به عنوان نوار اندازه گیری قهوه دم کرده خود در نظر بگیرید. آیا آن را تا آنجا که می خواستید بردید؟ آیا شما آن را بیش از حد دور از چیزی که میخواستید کرده اید؟ استفاده از طعم و مزه به عنوان سنجش اصلی و سپس تعیین میزان طعم بهتر TDS به شما این امکان را می دهد که بدانید چه زمانی برای یک قهوه خاص به سطح استخراج مورد نظر رسیده اید. ترکیب مورد علاقه خود را با استفاده از همان دوز قهوه آسیاب شده ، سبک دم کرده و نسبت قهوه به آب با سه اندازه آسیاب متفاوت امتحان کنید و ببینید کدام یک را ترجیح می دهید. همچنین می توانید سه نسبت مختلف (1:15 ، 1:16 ، 1:17) را امتحان کنید و ببینید کدام یک بهترین طعم را دارد. به یاد داشته باشید ، قهوه های مختلف با سطوح مختلف TDS بهترین طعم را خواهند داشت.

مطالب مرتبط
فرآوری قهوه | قهوه سبز | پروفایل دانه قهوه سبز |پوست قهوه

BRT Coffee

منابع:
fellowproducts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *