اخبار قهوه

یک فنجان قهوه در اتیوپی چه جایگاهی دارد؟

قهوه اتیوپی

یک فنجان قهوه در اتیوپی چه جایگاهی دارد؟

(اطلاعات این بخش از تجربیات شخصی در آدیس آبابا و منطقه تیگرای است)

بدترین جنایتی که یک کودک اتیوپیایی می تواند مرتکب شود ، شکستن جبنای خانواده اش است. خوب ، شاید بدترین جنایت نباشد. اما شکستن جبنای مادرتان در اتیوپی کار بسیار وحشتناکیست. جبنا، یک سفال سنتی اتیوپی است که برای دم کردن قهوه استفاده می شود. در اتیوپی ، آنها همه جا هستند! آنها در اندازه های مختلف ، الگوها و حکاکی های مختلفی دارند.

برای استفاده بهتر از امکانات سایت لطفا اپلیکیشن قهوه آنلاین را از کافه بازار دانلود نمایید.

و در زندگی روزمره اکثر اتیوپیایی ها نقش اساسی دارند.

جبنا

جبنا

درصورت خاموش بودن جبنا هیچ ارزشی ندارد. ارزش واقعی آن از توانایی آن برای تبدیل دانه های بو داده به یک نوشیدنی تیره ، غنی ، شاداب و دم کرده  است. ما آن را قهوه مینامیم.

اتیوپی هر ساله 350 میلیون کیلوگرم قهوه تولید می کند. بهترین دانه ها به خارج از کشور صادر می شود. زیرا دولت اتیوپی می خواهد بیشترین ارز خارجی ممکن را وارد کند. بدترین محصول (به استثنای برخی موارد) به 100 میلیون اتیوپیایی که در اصل این دانه ها از آنجا آمده اند ، میرسد. با این وجود ، قهوه ای که در اتیوپی از آن لذت برده ام هنوز از قهوه ای که در آمریکا می نوشم خوشمزه تر است. توجهی که به قهوه در اینجا می شود فوق العاده است و هر فنجان را خوشمزه تر می کند.

دانه قهوه اتیوپیکا از کجا آمده است؟

وقتی می گویم “دانه قهوه اتیوپیکا از کجا آمده است” منظور من نمونه ی اصلی آن است. استان کافا در اتیوپی (همان ریشه شناسی کلمه قهوه!) ، محل زندگی گونه های قهوه های عربیکا ، گیاه قهوه ای است که در سراسر جهان به هاوایی ، کاستاریکا ، کلمبیا ، اندونزی و ده ها منطقه دیگر گسترش یافته است. که به تبدیل استارباکس به یک فروشنده جهانی +100 میلیارد دلاری قهوه کمک کرده است.

اما با وجود گستردگی جهانی آن ، استارباکس را در اتیوپی نخواهید یافت. استارباکس در آنجا زنده نمی ماند. در حالی که قیمت یک قهوه گراند در استارباکس در آمریکا حدود 2.10 دلار است ، یک فنجان قهوه در آدیس حدود 5 birr یا 17 سنت قیمت دارد. حتی در یک کافی شاپ پیشرفته در آدیس ، مانند Tomoca یا Kaldi’s ، نوشیدنی ها همچنان با قیمتی بین 10 تا 40 birr (معادل 34 سنت تا 1.36 دلار) به فروش می رسند. همچنین 50 نوع نوشیدنی مختلف قهوه در اتیوپی وجود ندارد. معمولاً فقط یک گزینه بین قهوه ، لاته ، کاپوچینو و ماکیاتو وجود دارد. با این حال ، اگر شما اعتقاد دارید که اتیوپیایی ها نیز از آیس کافی لذت می برند ، ممکن است یک تجارت سودآور در انتظار شروع در آدیس باشد. میزان عرضه فعلی آیس کافی صفر است.(متأسفانه ممکن است تقاضا نیز صفر باشد …)

اینستاگرام BRT Coffee

مطالب مرتبط
سلول های خاکستری مغز به طور موقت در معرض تاثیر قهوه هستند

لوگوی استارباکس و قهوه کالدی. آنجا چیز عادی ای نیستند

لوگوی استارباکس و قهوه کالدی. آنجا چیز عادی ای نیستند

در اتیوپی همه چیز با قهوه شروع می شود. از جمله خود روز

بیشتر مردم اتیوپی صبح خود را با یک فنجان قهوه شروع می کنند. اما به طور معمول ، سه فنجان. این اتفاق در اولین مراسم قهوه روز رخ می دهد. در یک مراسم قهوه ، قهوه ساز (معمولاً خانم خانه) با تهیه یک آتش کوچک ذغالی شروع به کار می کند. او مشتی از دانه های قهوه خام و سبز را در یک ظرف پراکنده کرده و ظرف را روی حرارت قرار می دهد. با داغ شدن تابه ، دانه های خام شروع به بیرون آمدن و خرد شدن می کنند. و از رنگ سبز تیره به یک سیاه تیره و براق تبدیل می شوند. همراه با صدای بو دادن قهوه ، عطر دانه ها شروع به پر کردن هوای اطراف می کنند و همه کسانی را که در این نزدیکی هستند دعوت می کنند تا بیایند و برای همراهی کنار هم بمانند.

وقتی دانه ها کاملاً برشته شدند ، قهوه ساز آنها را از ظرف جدا کرده ، درون هاون می اندازد و آنها را با ملاقه در دست چرخ می کند.

آب گرم و دانه های بو داده در جبنا تخلیه می شوند. جبنا پس از این که معجون دو ماده جوشانده و مخلوط می شود ، برای چند دقیقه روی آتش می نشیند. چندین بار می جوشد و از طریق فوران از جبنا خارج می شود. کف قهوه در حال جوش از قسمت بالا نشت می کند. و بلافاصله بر روی سطح جوش گل رس تبخیر می شود.

وقتی این اتفاق می افتد ، قهوه ساز جبنا را از روی شعله های آتش بلند می کند و مقداری از قهوه در حال جوشیدن را در یک فنجان جداگانه می ریزد ، آن را با هوا خنک می کند و سپس قهوه را دوباره به داخل جبنا می ریزد. بعد از لحظه ای کوتاه ، قهوه ساز جبنا را دوباره روی زغال های چسبناک نارنجی و سفید قرار می دهد. او این فرآیند گرمایش و سرمایش را تا زمانی که قهوه شفاف شود ادامه خواهد داد.

سرانجام ، قهوه در فنجان های کوچک متقارن ریخته می شود

تا زمانی که هر فنجان به طور عملی سرریز شود. هر میهمان مراسم یک فنجان کامل می گیرد. بعضی ها آن را تلخ می نوشند. برخی از آنها یک یا دو قاشق شکر اضافه می کنند. (که این یکی از معدود مواردی است که من شاهد استفاده از شکر در غذاهای اتیوپی بوده ام).همچنین گیاهان سبزی به نام (tena’adam) را در قهوه خود هم می زنند تا علاوه بر دلایل بهداشتی ، طعم تلخ اضافی به قهوه اتیوپیکا اضافه شود. این قهوه بسیار مقوی است. کافین را از نوشیدن اولین فنجان احساس می کنید. همراه با قهوه ، معمولاً یک میان وعده سبک مانند جو بو داده ، معروف به کلو (ቆሎ) یا پاپ کورن که غالباً با مقداری قند درست میشود خورده میشود.

پاپ کورن در کنار قهوه

پاپ کورن در کنار قهوه

tena'adam در قهوه

tena’adam در قهوه

مراسم با یک فنجان قهوه به اتمام نمیرسد!

بعد از اینکه همه فنجان اول خود را به پایان رساندند ، دور دوم ریخته می شود. و سرانجام ، بعد از شات دوم . با هر فنجان جدید ، با از بین رفتن طعم و مزه فلفل ، از شدت قهوه کاسته می شود. معمولاً مراسم قهوه هر روز 3 بار (صبح ، ظهر و شب) برگزار می شود. که به معنی 9 فنجان قهوه برای کسانی که می نوشند! مسلم است که فنجان ها کوچک هستند (حدود 4 – 5 اونس) ، اما باز هم بسیار زیاد است!

در حالی که من شخصاً از نوشیدن قهوه در شب اجتناب می کنم ، اما یکی از دوستان محلی به من گفته است که “یک قهوه خوب خواب را سخت نمی کند.”

در مناطق روستایی ، دختران یاد می گیرند که چگونه یک مراسم قهوه را از 7 یا 8 سالگی انجام دهند. و مراسم قهوه به عنوان یک افتخار مهم در طول زندگی او باقی خواهد ماند. حتی ممکن است در کمک به تشکیل خانواده او نقش داشته باشد. گاهی اوقات ، وقتی زن و مرد جوانی با هم قرار ملاقات می گذارند و به فکر ازدواج می افتند ، پدر مرد جوان و برخی از دوستانش در روستای زن جوان گشت می زنند و در خانه او توقف می کنند ، وانمود می کنند مسافرانی هستند که   نیاز به استراحت کوتاه دارند. زن جوان آنها را به خانه خود دعوت کرده و به آنها قهوه پیشنهاد می کند. (به مهمان همیشه خوش آمد می گویند!)

هنگام استراحت ، پدر و دوستانش نحوه برگزاری مراسم قهوه را تماشا می کنند ، با او صحبت می کنند و همه جزئیات مربوط به او را متوجه می شوند. چگونه او قهوه را آماده می کند. مودب و محترم هست یا نه. اگر او مهربان است. اگر او نظم داشته باشد. پس از یک دیدار مثبت ، پدر به فرزندش نعمت ازدواج می دهد! متأسفانه ، من در طول 7 هفته اقامت در اتیوپی ازدواج نکردم. اما من زیاد قهوه نوشیدم! در اینجا برخی از عکسهای قهوه من در زیر آمده است 🙂

قهوه اتیوپی

قهوه اتیوپی

منبع:andzuck.com

یک نظر در “یک فنجان قهوه در اتیوپی چه جایگاهی دارد؟

  1. بازتاب: قهوه روبوستا عربیکا | انواع قهوه ها |قسمت دوم | brtcoffee.ir | انواع روبوستا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *